Tétova nemzedék

Bakancslistához adom
Generation Um...
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 97 perc, 2012

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A film John és két nőismerőse, Violet és Mia egy napját követi nyomon New York-ban. Mindhármuk életét már olyan szinten meghatározza a szex, a drogok és a züllés, hogy az számukra már mindennapos, nélkülözhetetlenné vált dolog.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
The Cortez febr. 07. 23:11:02 4/10 Előzmény InteriorLulu
„sem az alkításokkal, sem a dialógusokkal nincs gond.”

Mindegyikkel probléma volt.
6/10
InteriorLulu 2020 júl. 01. - 10:47:40 6/10
Az egyik lentebbi hozzászólással ellentétben sem az alkításokkal, sem a dialógusokkal nincs gond. Teljesen hiteles itt minden, más kérdés, hogy a film maga nem jó.
Története nincs, a cselekménye pedig nem vezet sehonnan sehová; egyszerűen csak bemutatja három céltalanul tengődő ember egy átlagosnak mondható napját. Két huszonpáréves csajról és a negyvenes Johnról van szó: mondhatjuk rájuk, barátok, bár utóbbi inkább fizetett sofőrje és afféle őrző-védője a két előbbinek, akik amúgy prostik. A film második felében van egy már értelmezhető történet, amikoris John egy frissen lenyúlt kamerával folyamatosan veszi a csajokat, azok beszélgetéseit, veszekedéseit, önvallomásait...
Az egész elég vontatott és unalmas. Plusz nem igazán értem, miért az a címe, ami, hisz a három szereplő eleve két generáció, és a kettő egyikéről sem mond el, mert nem is tudna elmondani a film semmit.
seberla 2020 ápr. 15. - 13:21:29
20 percig volt türelmünk nézni, pedig Keanu Reeves egyik nagy kevencünk
4/10
The Cortez 2019 nov. 09. - 19:51:43 4/10
Reeves már a Knock Knock előtt is 2 kurvával kezdett. Tipikusan olyan film, ami minimális összegből, művészieskedve akarja bemutatni a züllést és az igénytelenséget, több kevesebb sikerrel. Szinte mindenki primitív a filmben, az antihős trióból Reeves karaktere tűnik a legnormálisabbnak, bár ő is 1 világi nyomorult. A mozi egyetlen előnye, hogy jól bemutatja milyenek a mai suttyó, züllött, idegbeteg kurvák-party kurvák. Ezt leszámítva az egész alkotás stílustalan, céltalan, vontatott.

A film 2 legrosszabb pontja: Reeves meg a csajok borzasztó alakítása, illetve a gyenge, szinte már agyhalott dialógusok.
k11zoltan 2016 okt. 30. - 11:50:16
Az elején sejtettem, hogy nem kéne megnézni, mert egy baromság lesz...

...igazam lett.

Nem tudom KR miért adta a nevét ehhez a kulához.