Titkos állami ügyek

Bakancslistához adom
L'ivresse du pouvoir
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmdráma, 90 perc, 2006

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Jeanne Charmant-Killman (Isabelle Huppert, A zongoratanárnő), az elveihez csökönyösen ragaszkodó, kőkemény bírónő egy korrupt vállalat ellen folytat nyomozást, amely több alkalommal is közpénzeket sikkasztott el. A cég vezetőjét, Michel Humeau-t (Francois Berléand, Valaki más élete) már el is ítélték, de a bírónő ennyivel nem éri be: meghallgatások sorozatával és számtalan bizonyíték alapos kivizsgálásával a vállalati testület valamennyi tagját börtönbe akarja juttatni, és ebben az sem akadályozza meg, hogy ismeretlen tettesek merényletet kíséreltek meg ellene. Ugyanakkor a magánélete komplett katasztrófa, férje teljesen elhidegült tőle, és mikor egy nap arra ér haza, hogy el is költözött otthonról, Jeanne tudja, hogy válaszút elé került...

Stáblista:

Szereplők

Jeanne Charmant-Killman
Michel Humeau
Jacques Sibaud

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    2006
    Arany Medve jelölés: Claude Chabrol

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
szabzero 2020 jún. 30. - 17:50:31 4/10
Kb annyira volt izgalmas, mintha másfél órán át néztem volna, hogy hogy nő a fű az udvaron
napsütötte 2019 nov. 07. - 16:58:27
Claude Chabrol valós alapokon nyugvó, izgalmas thrillerében Isabelle Huppert egy határozott kiállású bírónőt alakít, aki egy befolyásos nagyvállalat korrupt vezetője lebuktatásán dolgozik. A nyomozás, melynek szálai a legmagasabb kormányzati szintig is elérnek, nagy médiafigyelemben részesül, és a bírónő magánéletét is feldúlja. Kapcsolata férjével megromlik, és ha ez nem lenne elég, halálos fenyegetéseket kap, az emberei között valaki a maffia besúgója, az autója fékje pedig furcsa módon felmondja a szolgálatot,.. Vajh képes lesz-e elviselni az egyre inkább ránehezedő feszültséget, és ha igen, milyen áron?
bluebird 2012 márc. 01. - 16:52:59 Előzmény atimama
Ma, a 9. ( nem vicc!) nekifutásra végre sikerült levetíteniük ez alatt a cím alatt ezt a filmet! Köszönjük, és gratulálunk!
atimama 2012 febr. 04. - 21:37:07 Előzmény Bolond Pierrot
Kiváncsi vagyok még hány alkalommal fog ehelyett az érdeklõdéssel várt Claude Chabrol film helyett valami konzevdobozból elõbányászott ezredrangú amerikai krimit leadni a méregdrágán elõfizethetõ Filmbox+ anélkül, hogy ezt a mûsorújságok elõre jeleznék. A nézõ (pontosabban az elõfizetõ!!!!)a futottak még kategória után foglal helyet az értékskálán. Hahó ILLETÉKESEK: ébresztõ!!!!
Bolond Pierrot 2012 febr. 02. - 11:13:02
Így igaz.
bluebird 2012 febr. 02. - 11:09:39 Előzmény Bolond Pierrot
SOSE FOG KIDERÜLNI AZ IGAZSÁG!
AZ EDDIG MEGADOTT VETÍTÉSI IDÕPONTOKBAN MÁS FILMET TETTEK BE ANNAK ELLENÉRE, HOGY A MÛSORBAN VÁLTOZATLANUL EZ A FILM SZEREPELT. ELSZOMORÍTÓ ÉS FELHÁBORÍTÓ!
Bolond Pierrot 2010 jún. 07. - 16:04:59
Micsoda??? Ebben a filmben játszik a Louis Garrel? Felteszem, nem, hanem megint egy másik filmbõl (Anyámat!) tettek fel képet... Komolyan mondom, ez már szinte nevettséges...