Utazás a boldogság felé: Nászút Barcelonába

Bakancslistához adom
Kreuzfahrt ins Glück: Hochzeitsreise nach Barcelona
német romantikus film, 90 perc, 2014

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A nászútszervezők, Andrea és Stefan Herbst bölcsnek tartják, ha a válásuk után szakmailag is szétválnak az útjaik. Burger kapitánynak kell eldöntenie, melyikük maradjon az Álomhajón. Minthogy nem ismeri még kellően őket, így felkéri a kapitány a nászútszervezőket, mindegyik írjon egy szakmai véleményt a másikról.

Marie-Luise Sterzinger a lányát, Corát és a vejét, Carlost kíséri el nászútjukra, Barcelonába, ahol találkozni fognak Jordival, a vőlegény apjával. A fedélzeten megtudja Marie-Luise, hogy neki húsz évvel ezelőtt éppen ezzel a Jordival volt egy szenvedélyes afférja. Röviddel rá terhes is lett.

Ugyan tudja, hogy Jordi semmiképp sem lehet a gyermeke apja, ez nem akadályozza meg abban, hogy a „vélelmezett” lánya számára gyerektartást kérjen tőle, amit Jordi minden fenntartás nélkül húsz éven át fizetett is. Marie-Luise mindent megkísérel, hogy elkerüljön egy esetleges találkozást a férfivel. Azonban amikor ez mégis elkerülhetetlenül létrejön, hatalmas szerencséjére Jordi nem ismeri őt fel - azaz, még nem!

Julia és Kai Schwarz régi ismerősök az az MS Deutschland fedélzetén, mindketten versenytáncosok és a showműsor állandó fellépői a Kaiser-teremben. Amikor viszont épp a házasságot kötnek a hajón, akkor az, hogy a mézeshetüket is itt töltenék, nem is tűnik már olyan romantikusnak! Ugyanis éppen most tudták meg, hogy meghívást kaptak a nagy latin-amerikai táncversenyre.

Vagyis mindkettőjük számára világos lesz, Barcelonában szó sem lehet mézeshetekről, hanem minden idejüket a gyakorlásra kell szentelni. A hajón, a fellépésük során azonban bekövetkezik egy apróbb baleset: az egyik emelésekor Kai nem tudja a partnernőjét tartani. Dr. Sander a kivizsgálás során megerősíti - amit Kai már egyébként régóta tudott -, a vállsérülése gyógyíthatatlan, a versenytáncot fel kell adnia. Kai viszont erről hallani sem akar, attól tart, elveszíti Juliát, ha már nem tud tovább táncolni. És Juliának is van egy titka, amit eddig megtartott magának…

Stáblista:

Szereplők

Stefan Herbst
Andrea Herbst
Victor Burger kapitány
Carlos Sanchez-Cano

Hozzászólások

Szerinted?