Utolsó élet az univerzumban

Bakancslistához adom
Ruang rak noi nid mahasan
thaiföldi-japán thriller, 104 perc, 2003

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A japán származású, depressziós könyvtáros, Shy Kenji Bangkokban telepszik le, ahol fennálló szabadidejében leginkább öngyilkosságot próbál elkövetni. Egy nap éppen egy hídról készül leugrani, mikor szemtanúja lesz egy fiatal lány halálos balesetének. A lelkileg összetört férfi maradék erejével a lány nővérét, Noit próbálja vigasztalni, míg végül hozzá is költözik. Az együttműködés nem indul túl ígéretesen, mivel a két ember tökéletes ellentéte egymásnak: míg Kenji rendmániás, addig Noi körül állandó káosz uralkodik. Az ő esetükben azonban úgy tűnik, működik az elmélet, miszerint ellentétek vonzzák egymást, és hamarosan igaz barátság alakul ki köztük. Ahogy pedig telik az idő, a férfiről egyre több dolog derül ki, többek között hogy miért költözött Tájföldre és miért is akar meghalni.
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
oldindianboy 2008 júl. 18. - 12:28:00
Ezt a hozzászólást egy másik oldalra tettem föl a film megtekintését követõ napon, 2006.január 27-én.
Gondoltam bemásolom ide is, hátha kedvet csinálok valakinek a filmhez...:)
Íme a véleményem:
Valamit nagyon tudnak ott a messzi, távoli Keleten. Mondjuk jó filmeket csinálni. Egy-két cím, csak a példa kedvéért: Oldboy, Szigorúan piszkos ügyek, Bin-Jip:Lopakodó lelkek, A szamuráj...stb.stb. És ezek csak az utóbbi pár év termései. Úgy tûnik, ha az ember valami újra, szokatlanra, elgondolkodtatóra, tartalmasra, izgalmasra vágyik manapság ezt szinte csakis egy Távol-keleti filmben találja meg. Úgy tûnik, erre a hazai médiumok szerkesztõi is kezdenek rájönni. Persze nem a kereskedelmiekre gondolok, hanem elsõsorban a Duna Tv-re, ahol többek között ezt a filmet is mûsorra tûzték. Tehát tessék elkezdeni mûsorújságot böngészni, mert olyan filmekkel találkozhatunk, melyek a magyar mozikban nem értek meg túl sok vetítést. Tudomásom szerint ezt a filmet se láthatta sokszor a nagyérdemû. Pedig nem akármilyen alkotásról van szó! Az a fajta film, amirõl nagyon nehéz beszélni, vagy írni; ezt látni kell! Valószínûleg nem lehet bármikor megnézni, ugyanis egy lassan hömpölygõ, rétegzett, finom megoldásokat tartalmazó mûrõl beszélhetünk, de véleményem szerint szükség van az ilyen filmekre, hogy ebben a mai rohanó világban az ember legalább egy pár órára lelassuljon, átvegye a film tempóját. Igen azt hiszem ezt a filmet lehet terápiás jelleggel is nézni. Több olyan megoldással is él eme mûremek, ami elsõre igen szokatlanul hat. Pédául a film címét kb. a 33. perben írják ki. Furcsa. De dramaturgiailag kitûnû húzás! A fényképezés csak erõsíti ezt a "lassú utazás" érzést, nagyszerûen megkomponált képek uralják a film egészét. A történet az élet nagy kérdéseit (élet, halál, szerelem) boncolgatja, de nem a szokásos formában, hanem minden giccses és közhelyes megoldást kerülve. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet, aki vevõ egy kis lassulásra, szellemi megtisztulásra. Slow Down!!!
verdeleth 2008 márc. 14. - 14:45:36
én magam sem tudom igazán kibogozni, bár szerintem az egész álom volt, mert a film úgy kezdõdik, hogy lóg a kötélen, és rátalál a bátyja(?)
de ez nem lényeg, mert igy is egy nagyon hangulatos, különleges film ez, igazi ázsiai képekkel, rendezéssel.
johnniakaki 2007 máj. 06. - 22:34:47 Előzmény tug
ha valaki megfejtette volna a filmet, majd mondja el. De hogy mi volt álom, és mi valóság, az nekem még mindig rejtély.
tug 2006 okt. 20. - 01:12:28 Előzmény Lau1
es tenyleg nagyon jo film volt, igazabol a vegere ense jottem meg ra, dehat nincs tul sok keleti film amelyik egybol leesik (nekem) x]
Lau1 2006 okt. 19. - 20:02:22
színes magyarul beszélõ thaiföldi-japán thriller, 104 perc, 2003

A filmben magyarul. Tájföldön nem tudom. ()
orbus 2006 okt. 19. - 19:28:45 Előzmény Lau1
"Tájföldön" ugye tájnyelven beszélnek az emberek?
Lau1 2006 okt. 18. - 19:40:57
váá -:) teljesen érthetetlen, különös film, de nincs benne borús hangulat… igazi kuriózum, mindenki nézze meg holnap, aki teheti. :) magával ránt a hangulata… egy szuicid hajlamokkal élõ, mégis végtelenül nyugodt ember romantikus kalandja magával, egy khm kettõ? lánnyal, a képzeletével? –egyszer úgy is rájövök… erõsen szimbolikus, könnyed elmebeteg film a javából!