Véres hétvége

Bakancslistához adom
Long Weekend
16 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál horror, 88 perc, 2008

Értékelés:

55 szavazatból
Szerinted?

Vannak helyek, ahová ember csak igen ritkán jut el. Pedig a látvány idilli: gyönyörű part, életteli erdők, páratlan élővilág fogadja a kirándulót. Ilyen helyszínt választ Peter (Jim Caviezel) boldogtalan házassága helyrehozására. Feleségével, Marciával (Claudia Karvan) Ausztrália szinte érintetlen területein barangolnak, s bár a táj szépségén ámuldoznak, az ott élőket nem tisztelik. Felelőtlenül lövöldöznek, autójukkal gázolnak is. S ekkor, váratlanul, az idilli környezet megváltozik. Az anyatermészet ellenük fordul, s nem csak az állatok támadnak. Peter menekülés közben más, csúnya véget ért kirándulók holttesteit fedezi fel, s az őrület határán már csak abban bízik, valahogy mégis kijutnak onnan.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
port_boy 2020 júl. 14. - 20:09:54 Előzmény olahmiki1959
Jaj, inkább mást nézek.
6/10
pmv34 2017 jún. 20. - 09:57:20 6/10
Nem annyira rossz film, sõt... kifejezetten érdekesebb egy zombis-szörnyes tucathorrornál... a feszültséget jól adagolják, és bár nem túl nagy költségvetésû és hibák is jócskán akadnak benne, egész jól megcsinálták. Egyszer simán meg lehet nézni - kb. 6-7 pont a tizes skálán.

SPOILER

a filmben pont az a jó, hogy közvetlenül senki sem támadja meg õket (leszámítva az egy szem sast), mégis egyre idegesebbek, egyre jobban rettegnek - és nem valamiféle szörnytõl, hanem az Ismeretlentõl, avagy a Természettõl. Az ember nem törõdik a természettel, az visszaüt, és játékosan, könnyûszerrel törli el az embereket a Földrõl... A mozgó vizitehén-hullát nehéz megmagyarázni, de pont a megmagyarázhatatlansága miatt lesz félelmetes.
idõjós1010 2017 máj. 28. - 18:11:01
Azért szám szerint két horrorba illõ rész van benne, ily mód én igazolva érzem a mûfaji megnevezést. Viszont lehet hogy inkább thriller. Kisebb költségvetésû darab, egy-két oltári bakival, viszont az érdeklõdést képes megtartani.A pasas, és a nõ kapcsolata egymással, külön kis ízt ad a történések köré, mivel hogy nem egyszerû. laza esti filmnek teljesen jó. Talán némi fricska is van benne am.
nonicska 2013 aug. 16. - 20:21:30
Ez a film nem horror...nem is igazán jó, de nem is rossz (!), érdekes, végig le tudott kötni, megmaradt az emlékezetemben, pedig régebben láttam...IGEN... jó érzéssel gondolok vissza rá, mert nem tucatfilm, ilyet még nem láttam 10-bõl 7 pontot neki. (Az emberek nem szeretik, ha valami az átlagostól eltérõ - ez teljesen normális - de nem kell mindenben az értelmet keresni.) Valaki említette korábban: Eden Lake. Igen, jó volt az Eden Lake, jól tûröm az ilyesfajta kínlódást, szerintem a legdurvább horror, amit ember az utóbbi idõben legyártott, az a Betolakodó c. Francia film, azt hittem horror terén számomra már nincs új a Nap alatt.....hát tévedtem. Ez: A HORROR film.
lucabubu 2013 aug. 16. - 18:59:14 Előzmény AldersbacherFilmYeah
Igazad van , most láttma félig.de tovább nem bírtam olyan tré..
1/10
Rube 2013 jan. 18. - 11:12:58 1/10
Elpocsékoltam 88 percet az életembõl. Ennyire rossz filmet én még nem láttam. Az eleje jól indult, de aztán sikerült totálisan elrontani. Meg még az volt fura nekem, hogy ennyi veszekedés a világon nincsen, szóval a valódi életben mindenki kilépne egy ilyen kapcsolatból.
bopoZ 2012 okt. 11. - 16:59:00
SPOILER

A nõ elvetette a gyermekét, a férfit ez megviselte(beleõrült?) ezért megölte a nõt majd öngyilkos lett.
Ez a motívum köszön vissza sok helyen. A tojás miatt támadó sasban, a borjáért meghaló dugongban.
A másik "táborozó" csapatnál is, a férfi még talán szó szerint is kimondja.
Elvont egy kicsit, nekem ez jött át.
tortura 2012 okt. 10. - 15:24:28
Ugyanezek a gondolatok jutottak eszembe nekem is. Kár volt elcseszni ezt a filmet, mert a táj, a fényképezés tényleg lenyûgözõ.
olahmiki1959 2012 okt. 10. - 00:47:30
Egy jól, értelmesen, drámaian induló filmet sikerült teljesen elbaltázni.
Szép, egzotikus táj, gyönyörû operatõri munka, neves színész, - James Caviezel - izgalmas alaptörténet... Minden adva volt tehát, hogy egy igazi, rejtélyes, izgalmas filmet, - thrillert, vagy horrort - láthassunk.
Aztán ahogy a film haladt elõre, egyre több kérdõjel merült fel a nézõben, egyre több elvarratlan szál maradt a levegõben, rejtélyesnek szánt, de ehelyett idegesítõ mozzanatok bukkantak fel, és haltak el logikus magyarázat nélkül.
Mi volt a szerepe a tengerparti homokban fekvõ, elpusztult dugongnak, amely végül a hegyre fel, a bozóton át a sátorig kúszott, vagy mászott - holtan! - aztán a fõszereplõre támadó sasnak, a majdnem teljesen a vízbe merült Volkswagen kisbusznak, benne halottakkal, az erdõben szétdúlt táborhelynek, halottakkal, felakasztott férfival, és még számtalan egyéb részletnek?
Mi volt ezek közül csak a férfi képzeletének a játéka, és mi volt az, ami valóban megtörtént?
Hogyan halt meg a feleség, ki lõtte nyakon a szigonypuskával, miért kezdett el menekülni a férj az erdõn keresztül, hogyan keveredett ki a jó minõségû aszfaltútra, és miért várta meg, hogy a kamion elüsse?
Ezekre a kérdésekre a nézõk nem kaptak választ, nem derült ki, hogy az események közül mi volt valóság, mi volt jelkép,vagy megfejtendõ szimbólum, és egy csalódás, egy befejezetlenség-érzés, egy rossz szájíz maradt mindenkiben, aki végigszenvedte ezt a filmet.
Kár, mert sokkal többet is ki lehetett volna hozni belõle.
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 25. - 23:46:25
Jézus atya úristen, micsoda film.
Káprázatos a történet vezetés természetesen negatív értelemben.
Annyira béna minden,semminek sincs értelme.
A forgatókönyvíróval elbeszélgetnék egy kicsit!
2/10
A legalja ez a film!
3/10
valens 2011 szept. 13. - 10:49:21 3/10
Rettenetesnek nem mondanám, szimplán kicsit gagyi volt, pedig próbálkoztak :D A csúcs az egészben, hogy egy döglött dugong felmászik a hegyre :D Laza vasárnap délutáni film szerintem.
3/10
cinderella93 2011 jún. 18. - 10:19:26 3/10
unalmas és kiszámítható volt. nagyobb hangsúlyt fektettek a házastársi kapcsolatra mint amennyit kellett volna, egy horror filmben nem az érdekli az embereket, hogy miért van fasírtban egy házaspár. kilehetett volna belõle hozni egy sokkal jobb filmet is több fantáziával, de így ez elég egyhangú volt. 10/3

spoiler

a nõt a férje lõtte le. igazából azért haltak meg mindketten, mert a természet ellenük fordult. pl a pasi se halt volna meg a végén ha nem repül be a kamionos ablakán egy madár. a másik családdal is ugyanez történt szerintem: ellenük fordult a természet, az az egy aki meg túlélte gondolom nem akart tovább a szerettei nélkül élni, és felakasztotta magát ott a parton.
nem biztos, hogy igazam van, de szerintem így érthetõ a történet.
neo0680 2011 márc. 23. - 15:49:04
ilyen sz*r filmet sem nagyon láttam még!
5/10
King Diamond 2011 márc. 13. - 21:19:51 5/10
Tökéletesen egyetértek az elõttem szólókhoz: szar film volt. Pedig az eleje nem indult rosszul, kicsit Eden Lake érzésem volt, jobb is lett volna, ha inkább emberekkel találkoznak, mint amivel. Történés nem sok volt benne, az, hogy a magyar címe Véres hétvége lett, nem is értem, mikor alig volt benne vér. A két szereplõ amúgy nem volt rossz, jól hozták a szerepüket. Sokkal többet nem nagyon tudnék mondani róla. Az, hogy hasonló, mint az Esemény, lehet. De bevallom, már arra is alig emlékszem, de azért jobb volt, mint ez, úgy rémlik. A vége felé már nagyon untam, vártam, hogy legyen már vége, azok a sikítások nagyon irritáltak. Szerencsére nem vitték túlzásba a sötét részeket, bár volt belõlük bõven. Egynél többször nem ajánlatos megnézni, hacsak nem akarsz aludni rajta egy jót.
Mivel a táj az valóban gyönyörû volt, és az eleje egész jó indult, így egy közepeskét megérdemel.
5/10
6/10
rafdel 2011 jan. 31. - 12:34:58 6/10
Spoiler: A pasi meg gondolom azért akasztotta fel magát, mert meghaltak a hozzátartozói vagy akikkel volt és képtelen volt onnan kitalálni és elege lett. Szerintem.
6/10
rafdel 2011 jan. 31. - 12:33:46 6/10
Szerintem nem olyan rossz.
Spoiler: A nõt a férje találja el.
Én egyet nem értek, hova lett a kutya? Addig megvolt amíg megtalálják a nõt. Utána???
Lábas 2011 jan. 04. - 15:06:21
Ja persze ez világos, de ez a film egy katasztrófa.
-Spoiler-
Szóval kicsoszog a mérges dugong a vízbõl és jól megharapdál mindenkit, meg fölköti az embereket.De ezt hogy?Vagy az anyatermészet életre kelti az indákat és azzal fojtogat csak ezt nem mutatják a filmben.

Szóval az irányt az látom a filmben meg mit akart a rendezõ de ilyen e.lbaszottan megcsinálni valamit....
abgeschminkt 2011 jan. 04. - 09:45:32
Unalmas volt, ásítós. Feszültség nem volt, pedig próbálkoztak. Ha valaki az ember kontra természet témakörben akar valaki adrenalint, ajánlom nézzen inkább Discoveryt.
10/10
csongesz 2011 jan. 04. - 08:51:05 10/10 Előzmény Lábas
???
Lábas 2011 jan. 03. - 17:29:31
???
Összes hozzászólás