Vissza a természetbe!

Bakancslistához adom
Cesta z Mesta
cseh romantikus vígjáték , 108 perc, 2000

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Romantikus komédia mézbarna színekben. Honza, a legtehetségesebb számítógépes programozó cégénél, Prágában. Évek óta nem volt szabadságon, úgy gondolja, éppen itt az ideje, hogy elszakadjon a várostól. Fiával útrakelnek, s irány a természet. No persze, nem maradhat el a technicizált civilizáció eszköztára, vagyis a mobiltelefon, a laptop és a digitális kamera. Fiával felhőtlen szép és vad napokat élnek át. Pecáznak, almát szednek és gombát, lovagolnak, faleveleket gyűjtenek, egyszóval élnek. A természet lágy ölén. Az édes semmittevésnél nincs is jobb. Egy erdőszéli parasztházba betérnek, ahol megismerkednek a helyi nagymamával, kinek pálinkája és különleges gyógyfüvekből főzött teája egész faluszerte ismert. Unokája Markéta, az aranyhajú "boszorkány" nagy hatással van Honzára és fiára. Markéta pedagógiát tanult az egyetemen, de úgy döntött, hogy nem fejezi be a sulit, hanem vidéken, nagyija házában fog élni. Markéta és Honza, szerelembe esnek, és mindketten úgy
gondolják, hogy egyhamar nem akarnak visszatérni a nagyváros zajába...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Andrea4378638467587 2021 jan. 07. - 14:33:38 1/10

Csodálatos a táj, a vidéki életképek, a természet, a zene.
Ronda a nagy állkapcsú, szögletes fejű nő, a korcs kutya, és szar a film. Jobb lett volna, ha meg sem szólalnak benne.

***************spoiler?*************

A gyerek ágyékon fejeli az apját, és közli vele, hogy nem baj, ha impotens lesz, mert őt már megcsinálta, és ennyi elég.
Előtte még azt is megmondta neki, hogy az anyja új bikájának nagyobb a farka. Beleiszogat az üvegekbe, pedig csak vendég, belerúg egy gombába, kiborítja a tejet, lekurváz egy felnőtt nőt, aztán egy csöves kukoricát tesz a lába közé, hogy ő most "transzvesztita". A lovon fél, de szívesen játszik lövöldözős játékokat.
Van benne egy homoszexuális férfi is, kihagyhatták volna őket a történetből.
Egy programozó apuka nyilván nem tudja levédeni a fontos adatait, hogy a gyerek ne törölhesse le véletlenül vagy direkt. Természetesen a lány is visszamegy a városba tanulni, nem marad vidéken, ahogyan eltervezte, pedig akkor legalább valami értelme is lett volna a filmnek.