Visszatérés Benyovszky-szigetére

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar dokumentumfilm sorozat, 48 perc, 2013

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

"Madagaszkáron eddig már kétszer is megfordultam és a legutóbbi, 1995-ös utazásomon egy jelképes síremléket készítettem Benyovszky Móric tiszteletére azon a helyen, ahol feltehetőleg megölték. Erről az egyszemélyes hátizsákos-bakancsos expedícióról akkoriban filmsorozatot is készítettem "Benyovszky Móric és a malgasok földje" címmel. Most, 15 évvel később ismét visszatérek Madagaszkárra azzal a céllal, hogy végigjárjam korábbi csavargásaim helyszíneit illetve felkeressem és felújítsam a világjáró hazánkfia tiszteletére emelt emlékoszlopot." (Cséke Zsolt)

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Texas Bill 2014 jan. 07. - 16:57:54
A filmben láthattuk, hogy a szlovák kutatók áttáblázták a magyar kutató által állított emlékmûvet. Ez felkeltette a kíváncsiságomat és megnéztem a Wilkin, hogy ott mit írnak a szemfüles szerkesztõk. A lengyel nyelvûn lengyelnek nevezik, a szlovákok szlováknak, az oroszok szlováknak, a spanyol nyelvû lapon szintén szlováknak, az angol nyelvûn magyarnak és lengyelnek. A szlovákok tehát sikeresen terjesztik a nézeteiket. A legtöbb lapon születési országaként is Szlovákia van megjelölve.
7/10
valinagyi 2014 jan. 07. - 16:28:11 7/10
Sajnos,az elsõ részt nem láttam.Nagyon tetszett a 2. rész,rendkívül érdekes régi és mai, történelmi kérdéseket vet fel,amik bizony elég megdöbbentõek!Mindenkinek ajánlom,nézze meg!