Vörös skorpió

Bakancslistához adom
Red Scorpion
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-dél-afrikai-namíbiai akciófilm, 105 perc, 1989

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

A KGB elküldi egyik titkos ügynökét, Nikolai-t Afrikába, hogy ott végezzen egy Moszkva-ellenes érzelmeiről közismert ellenforradalmárral. Ám a titkos ügynök tanúja lesz annak, hogy az oroszok és kubai szövetségeseik milyen kegyetlenül bánnak a bennszülöttekkel, és úgy dönt, átáll a másik oldalra.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
lijo21 2019 júl. 30. - 09:33:16 Előzmény bottancs
Ha még mindig kell ,írjál a facén: Lippai József Lijo
Dolphus Lundgrennus 2013 szept. 08. - 18:37:15 Előzmény imrenyibalazs
Egyszerûen nem lehet rossz :-)
Dolphus Lundgrennus 2013 szept. 08. - 18:36:40 Előzmény imrenyibalazs
Egyszerûen nem lehet rossz :-)
offtopic
imrenyibalazs 2012 júl. 13. - 07:05:17 Előzmény The Man Who Laughs
Vigyázat, mindig írhatok Spoilert!
Itt, a Port.hu-n megkapta a 8,8 pontot és én is úgy vélem, hogy nagyjából ez reális, mármint nem a mai modern technika és nem túl nagy költségvetés ellenére jó film ez... És igaz, valóban, jó film, de ma nem fújják fel túlzottan, mármint a Film+-on ha néha adják itt Magyarországon; mert ha az Avatar 2. része jön ki, azzal tele lesz a média; az (Avatar) jól néz ki, de kicsit az is például erõszakos és kicsit az abban a formában blõdli, a csúnya megfogalmazásért elnézést annak rajongóitól...
Még annyi, hogy ez (a Vörös skorpió) Németországban kijött Blu-ray lemezen is és le lehet néha szedni, de magyar szinkronnal azt a verziót nehéz.
The Man Who Laughs 2011 ápr. 24. - 13:38:10
Tulajdonképpen a borító, a szinopszis (Lundgren a profi - ahhoz méltóan már elsõ este matt részegen börtönbe kerül fegyelem sértésért - Spetznaz ügynõk akit Afrikába küldenek megölni a felkelõkk vezérét, de miután látja, hogy a szovjetek, miként mészárolják az embereket inkább felszámolja a vörös hadsereget) és ugye, hogy Lundgren a fõszereplõ meggyõzött, hogy ezt nekem látnom kell. De a rendezõ neve miatt még is félve ültem le elé. Ugyanis nem más rendezte, mint a legendás B film rendezõ Joseph Zito akinek, a neve olyan kult(trash) filmek alapján lehet ismerõs, mint az Invasion USA vagy a Missing in Action. Az utóbbit láttam, és számomra az egyik legunalmasabb film volt, amihez volt szerencsém, pont ezért is féltem jelen írásom tárgyától.

Jelentem, fölösleges volt. Ezen a filmen biztos nem fogunk unatkozni. Lehet, hogy a fõhõs motivációi kezdetben zavarosak (átáll a felkelõkhöz, aztán még is úgy dönt, hogy elvégzi a küldetését és csak késõbb áll vissza a felkelõkhöz), lehet, hogy a színészi játék néha gyengécske (fõleg a kisebb szereplõknél, a fõhõsök nem vészesek). Amúgy a film tele van az ismert sablon karakterekkel úgy, mint, szadista vallató, gonosz tábornok, kommunistautáló nagypofájú amerikai újságíró (M. Emmet Walsh a lázadók egyik vezére meg egy másik ismertebb állandó mellékszereplõ: Al White, Dolph melett õk nyújtanak jobb színészi játékot). Illetve logikailag se mindig koharens a film.

De a lényeg, hogy nem spóroltak a naftával és a pirotechnikusok kb. fél Afrikát felrobbantják a kedvünkért miközben szól a jó kis Little Richard rock and roll (aminek elsõ felcsendülése kicsit fura: egy orosz spetznaz tiszt megy egy szovjetek által megszállt afrikai faluban és ezalatt egy kõ amerikai zene szól, érdekes ízt ad az egésznek).

Látványos, szórakoztató harcok, jó beszólások, Rock and Roll és a Svéd acél terminátor. Mi kell még egy jó 102 perchez?

Sajnos méltatlanul alulértékelt, elfeledett akció film, pedig ott lenne a helye a 80-as évek legnagyobb kultjai (Cobra, Rambo 2-3, Commando ....) mellett

8/10-es Guilty Pleasure

(csak az sajnálom, hogy a DVD-n 4/3-as volt a kép, nem is értem mikor az összes többi filmje Dolphnak 16/9-ben jelent meg)
8/10
salted 2010 jún. 20. - 23:16:41 8/10 Előzmény diuu
kegyetlen jó film!
bottancs 2009 júl. 29. - 22:30:33 Előzmény diuu
jo film, sehol nem tudom leszedni
10/10
diuu 2009 márc. 12. - 20:50:16 10/10
Hát nem tudom ki, hogy van vele de nekem rohadtul tetszett:D