A Dassler-fivérek

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német életrajzi film, 1. rész, 45 perc

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Németország az 1920-as években. Egy kis faluban a Dassler-testvérek a tökéletes sportcipő elkészítéséről álmodnak. Hamarosan be is mutatják az új termékeiket, amelyek nemzetközi hírnevet szereznek nekik. A két testvér nem is különbözhetne jobban egymástól, Adi egy befelé forduló feltaláló, kézműves és sportoló, míg Rudi egy zseniális üzletember és impulzív nőcsábász. Kezdetben ideálisan kiegészítik egymást, idővel azonban az üzletről vallott elképzeléseik egyre jobban különböznek egymástól. A harmincas években, a náci rezsim felemelkedésével párhuzamosan a Dessler-testvérek között régóta fennálló nézetkülönbségek egyre mélyebb szakadékká mélyülnek. A bizalmatlanság végül oda vezet, hogy a két testvér útjai elválnak egymástól. Természetesen mindegyik marad a kaptafánál, és azt csinálják, amihez a legjobban értenek: sportcipőket. Létrejön a világ két legismertebb márkája, az Adidas és a Puma. A versengés végigkíséri Adi és Rudi egész életét, és átszáll a következő generációra.

A műsor ismertetése: A harmincas években, a náci rezsim felemelkedésével párhuzamosan a Dessler-testvérek között régóta fennálló nézetkülönbségek egyre mélyebb szakadékká mélyülnek. A bizalmatlanság végül oda vezet, hogy a két testvér útjai elválnak egymástól. Természetesen mindegyik marad a kaptafánál, és azt csinálják, amihez a legjobban értenek: sportcipőket. Létrejön a világ két legismertebb márkája, az Adidas és a Puma. A versengés végigkíséri Adi és Rudi egész életét, és átszáll a következő generációra.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Edmond Dantes 2021 jún. 01. - 22:14:17
Egyiket sem, de kb. 7 lenne.
off Olyan filmet, amire 6 alatt adnék, végig se nézek. (1-2 kivétel, ha volt.) Fel nem foghatom, miért jó sokaknak végignézni olyan filmet, amire 1*-ot adnak. És ez tömegsport itt. Az az érzésem, hogy sokan meg/végig sem nézik, csak válogatott/válogatás nélküli jelzők kíséretében 1*-ot adnak. Nem tilos, csak nem ésszerű ... de miért pont ez a dolog lenne ésszerű...
Edmond Dantes 2021 jún. 01. - 16:35:43
Két oldalra is feltette port.hu ezt a filmet , erre és ide: https://port.hu/adatlap/sorozat/tv/1/a-dassler-fiverek-die-dasslers/episode-450607 és nemrég a köztévé is vetítette. Kicsit hosszú, főleg a 2. rész, de nekem tetszett. Német történelem a húszas évek elejétől nagyjából az 1974-es futball VB-ig, sportcipő-nézetből. A falusi suszter-papa egymással kijönni képtelen fiai avagy két világcég: Adidas versus Puma.