A reménység folyója

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia tévéfilmsorozat, 18. rész

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Végéhez érkezett a Lombardok és Donadieu-k életét bemutató családregény. Az utolsó epizódban tanúi lehetünk, milyen érzelmi viharokat kavart Emeline őszinte vallomása, melynek nyomán nemcsak Virginie tudta meg, hogy Benjamin az igazi apja, de Aubin számára is kiderül az igazság, sőt, Benjamin és Marie is kénytelen szembenézni forró ifjúságuk sorsszerű következményeivel. Ám a fiatalok elszántsága már azt a reményt kelti bennünk, hogy az álmok beteljesülhetnek, ha vigyázunk rájuk...

A műsor ismertetése: A XIX. századi romantikus történet a közép-franciaországi festői szépségű Dordogne folyó völgyébe vezet el bennünket. A Dordogne, a "reménység folyója" az élet legnehezebb időszakaiban is a békesség, a vigasz és a megélhetés egyetlen biztos forrása az itt lakók számára. Ezen a vadregényes, sziklás-völgyes vidéken serdült fel, és érett férfivá hősünk, Benjamin is, aki apja, Victorien Donadieu segítségével tanulja meg a hajózás mesterségét. Életét kalandok, szerelmek, nagy ívű vállalkozások tarkítják, miközben két lány szerelme is mindenüvé elkíséri: az odaadó, szegény sorból származó Marie és a vonzó szépségű, dúsgazdag Lombard-lány, Emeline egyformán rabul ejtette szívét...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Benjamin Donadieu
Marie Paradou
Emeline Lombard
Alexandre Duthil
Victorien Donadieu

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Annes 2012 márc. 03. - 21:56:52 10/10
Mikor láthattuk a tévében? 15 éve? Azóta sem tudom elfelejteni, hihetetlenül magával ragadó! Nagyon szeretném újra látni.
10/10
pentem 2010 aug. 22. - 10:05:23 10/10
Én annak idején felvettem, ha jól emlékszem. Videókazettára. Én is úgy emlékeztem (még gyerekkoromból) hogy 8-9 részes, de ha megnézitek az egyéb részekre kattintva 18. Vagy csak szétszedték egy kicsit? Azt tudom, hogy a vége felé már sûrítettem a felvételen, mert fogytak az üres kazettáim. Én is felvenném DVD-re. Sõt, ha lehetne meg is vásárolnám.
oimuka 2010 ápr. 09. - 22:03:23
Harom sorozatot neztem igazan: Dallas,A polip es vegul, de nem utolso sorban a Remenyseg folyoja.Ez utobbi nem is igazan sorozat volt a szo klasszikus ertelmeben,hiszen csak 9 reszbol allt.Akkoriban 20-21 eves voltam,talan annyi mint a filmben a foszereplok.Nem tudom,de valami nagyon megfogott.AZota is keresem,de mindhiaba.Akkor meg sajnos gyerekcipoben jart az internet,nem voltak torrent oldalak,szoval nehez lett volna terjeszteni,meg ha rogziti is valaki.nem tudok rola,hogy DVD-n megjelent volna(persze magyar szinkronnal erdekelne)Tehat csak remenykedjunk,hogy a Duna televizio ismet musorara tuzi,igeny lenne ra,az tuti.Es egy orok klasszikus kicsit maskepp:aki A remenyseg folyojat szereti,rossz emeber nem lehet:)
10/10
laguelanett 2009 nov. 25. - 09:20:18 10/10
Sziasztok! Egyik kedvenc sorozatom volt! Imádtam!
Valakinek nincs meg véletlen?
10/10
offtopic
Györiedit 2009 szept. 08. - 14:55:05 10/10 Előzmény szeee
Sziasztok!
Én is imádtam ezt a filmet. A Duna TV-n ment és én is nagyon szeretném újra látni. Talán a Duna TV-nél kellene próbálkozni, hátha újra mûsorra tûzik! Lehetséges lenne szerintetek?
10/10
szeee 2009 máj. 30. - 20:15:09 10/10
én emlékszem rá. most jutott eszembe, hogy mennyire szerettem. nagyon jó kis sorozat volt!
rapanui 2008 máj. 12. - 18:27:04
Helló:-)

Ha esetlegesen valakinek eme sorozat 9 része bármilyen módon magyar szikronnal rögzítve lenne, örülnék a jelentkezésének:)

elôre is kösz

peace