Chaplin-klasszikusok

Bakancslistához adom
amerikai burleszk, 3. rész

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A válogatás filmjei: Chaplin a rendőr, Egy asszony, A gróf, Leányszöktetés, Charlie korcsolyázik, Viharos éjszaka.

A műsor ismertetése: Charlie Chaplin külön fejezetet képvisel a filmtörténetben. Hatása felbecsülhetetlen, bármelyik korszakát tekintjük is. Könyvtárnyi irodalom szól róla és művészetéről, a legérdekesebb 1985-ben jelent meg, David Robinson tollából. 1964-ben látott napvilágot Chaplin önéletírása, melyet magyarra is lefordítottak. 1913-tól kezdett filmezni, és hamarosan nemcsak színészi, hanem rendezői feladatokat is ellátott. Opuszai a komikum és a tragikum, a társadalomkritika és az érzelem szintézisei.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
SÜNDÖG 2011 júl. 28. - 00:24:11 10/10
Én megnézem,bár felvehetném,media boxal...
feketevipera 2011 júl. 27. - 19:39:10
Bravó, m2! Ismét sikerült embertelen idõpontba számûzni egy jó mûsort, csak hogy napközben és fõ mûsoridõben a szappanoperákat bámulhassa a nézõ. Bár az emberek többsége nyilvánvalóan már sok Chaplin-burleszket látott, de ha választanom kellene, akkor inkább ezt nézném, mint a gagyit. Majd legfeljebb beprogramozom a videót, ha nem ütközik másvalamivel a program.