Kincsünk a ló

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 3. rész, 22 perc

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A ménes lovai első látásra talán egyformának tűnnek, mégis rengeteg tulajdonság teszi őket egyedivé. Tudtad, hogy amit fehérnek látsz, az igazából szürke és hogy nem is fehéren születik? A színek mellett a lovakat a fejükön és a lábukon lévő jegyek is különbözővé teszik. Tarts velünk, hogy megtanulhasd, hogyan különböztetheted meg őket!

A műsor ismertetése: Az első lófélék 60 millió évvel ezelőtt jelentek meg és küllemben alig hasonlítottak a mai lovakhoz. Gondoltad volna, hogy régen sokkal inkább egy rókára emlékeztettek és 5 ujjuk volt? Tudod, hogyan kommunikálnak egymással és velünk, emberekkel? Vajon hogyan érzékeli a ló a körülötte lévő környezetet? Milyen a hallása, látása, szaglása, miért olyan fontos számára a tapintás? Nincs még egy ilyen nemes és magával ragadó állat, akinek a története ilyen szorosan összekapcsolódna az emberiséggel. De vajon mennyire ismerjük a lovak életét, gondolatait? Tarts velünk, hogy ebben a részben minél többet megtudj a szokásaikról, viselkedésükről, életvitelükről! Ismerd meg az életüket, hogy hogyan kezeld társként ezeket a csodálatos élőlényeket!

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
cs_port 2014 máj. 17. - 11:21:49
Ezt a sorozatot miért nem lehet megismételni a közeljövõben, egy-két nap múlva? Esetleg egy másik napszakban?
Miért van az, hogy a politikai csatározásokat látjuk egy hétig mind a négy közcsatornán, reggel délben este, az ehhez hasonló színvonalas mûsorokat csak egyetlen egyszer, s azt is lehetetlen idõpontban?