Kozmikus kilátások

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dokumentumfilm sorozat, I / 5. rész

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Lassanként kezdjük megismerni naprendszerünket, valamelyest még a Napot is. Nem kis dolog ez, még mai űreszközeinkkel és műszereinkkel sem, hiszen olyan újabb összefüggésekre találunk, amelyekről nem is gondoltuk, hogy léteznek. A vizuális megfigyelésben segítségünkre van a HD technika, de ugyanilyen fontos a mágneses erők pontos felderítése, valamint más fény- és erőjelenségek megismerése. Nem beszélve az egyik legnagyobb rejtélyről, a gravitációról, illetve az állítólagos sötét anyagról.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
rondakutya 2015 szept. 27. - 17:01:04 10/10
Nem értem mi bajotok a képaránnyal.
Nekem minden tévénken tökéletesen rendben van, Meg minden ismerõsünknél is.
Nem inkább a mûsort kellene kommentálni?
mente 2015 ápr. 30. - 15:26:51
A hozzászólások alapján mennyi mindent megtudtam a sorozatról!
LOL!
ROKKER Podcast 2015 ápr. 29. - 01:07:47 Előzmény zolo11teve
és ez tönkre tette az életed ? :)
zolo11teve 2013 dec. 18. - 09:22:02
Ezt ha valaki megmagyarázná, hogy ezek az agyament spektrumosok miért csinálják a következõket.: Mi a pláne abban, hogy 20 h-ig tart az Állati rekordok. Ez normál képaránnyal megy. Utána közvetlenül kezdõdik a Kozmikus kilátások, immáron16/9 es képaránnyal. Mi a francnak ez a váltakozás? Mint írtam, közvetlenül következik a másik film. NINCS KÖZTE REKLÁM ! De a filmeket meg tudják szakítani a ki..ott reklám miatt. EMBER! Érti ezt valaki? Megért valaki engem, hogy be tudnám verni a pofáját az illetékes spektrumosnak? De ha összehoz a sors egy ilyennel bizisten megteszem.
offtopic
Vinogradov 2012 máj. 29. - 04:56:24 Előzmény makailaci25
Úgy érzem, hogy ez a "vis maior"-alapú megfogalmazása a dolognak pont az a "lábjegyzet", ami hiányzott nekem a korábbiakban. Így mem tehetek mást, mint megpróbálok a lehetõségeimhez mérten okosan bólintani és a lehetõ legcsöndesebben levonulni a színpadról. Teljesen igazad van - így persze egészen más a helyzet...
makailaci25 2012 máj. 27. - 08:27:46 Előzmény Vinogradov
Látod, ennyire szubjektív a világ, Ki mire van kihegyezve igény és ízlés szerint.Annyiban igazat adok neked, hogy le kéne cserélni a Thomsont, csak amirõl elõzõleg nem ejtettünk szót, az az anyagi kérdés. Ha nem lennék székletben évek óta, ráadásul nem az én hibámból, valószínû, hogy már lecseréltem volna, vagy megtartom a régit is, az új tv-n a Spektrumot nézve, a régin az összes többit. Lehet, hogy igénytelen vagyok, de nincs ingerem a HD minõségre és ahogy írtad, okostelefonra se, azon is csak ugyanazok a bunkók hívnának...
offtopic
Vinogradov 2012 máj. 26. - 20:50:19
Kedves Makailaci!

Nekem két lemezjátszóm van: egy 1981-es gyártmányú (csodálatosan tartós, kortárs hangfalakkal) és egy 1994-es. Mindkettõ jó, mindkettõt használom (eleve jobban szeretem a bakelitet minden más hanghordozónál), van saját magnóm (sajnos nem olyan régi, mint a Tied és nem orsós, amit fájlalok, mert vannak hozzá való hanganyagaim!). De a tv az más kategória nálam.

A lemezjátszóhoz lemez kell, a kazettás magnóhoz kazetta (és a majdan beszerzendõ orsós esetében is van hozzá való hanganyag típus), viszont a tv adása kortárs. Nekem egy 2006-os tv-m van (és nem síkképcsöves!), ami kiválóan mûködik - így, amíg ez lesz a helyzet, nem is fogom lecserélni. Viszont nem tudnék egy olyan tv-t használni, ahol ilyen primitív hibákba ütközöm. A képaránnyal való problémát pedig azért nehéz megérteni (igenis!), mert legkésõbb a kilencvenes évek második fele óta már nemigen gyártanak olyan tévéket, ahol az ilyesmi nem állítható (ha meg igen, az olyan is - a Thomson manapság is sok gagyit gyárt). Nekünk példának okáért 1998-ig fekete-fehér tévénk volt - utána szereztünk be egy használt Samsungot, de már ott is lehetett rendesen állítani az ilyesmit.

Szóval azt a Thomson tv tényleg nagyon le kéne már cserélned. Persze ez csak jó tanács - voltaképpen tévét sem nagyon kell nézni, de ha már nézi az ember, akkor nézze normális körülmények között. Nekem nincs plazmatévém, sõt, a generációmhoz képest meglepõ módon még csak okostelefonom sem - viszont nekem is vannak bizonyos igényeim. Az, hogy azért kelljen bojkottálnom egy csatornát, mert a képarányát képtelenség a tévémhez igazítani, már tíz éve sem fért bele, pedig bátran állíthatom, hogy akkoriban sokkalta igénytelenebb voltam (2002-ben még számítógépem sem volt!)

Én sem vagyok egy konzumfogyasztó - de igényeim azért akadnak valahol a sublótban...

Persze a Tied is egy nézõpont...
makailaci25 2012 máj. 26. - 14:38:11 Előzmény Vinogradov
Pedig viszonylag egyszerû megérteni a képarányos problémámat; évek óta jól mûködõ Thomson tv-m van ami nem érzékeli, hogy át kellene váltani és ez manuálisan se megoldható. Én nem vagyok tagja a ma divatos fogyasztói társadalomnak, hogy csak úgy 1-2-re leselejtezzek egy akármilyen jól mûködõ készüléket.Nekem még megvan az 1981-ben vásárolt Akai 4000 gx típusú orsós magnóm is, amikor már a kazettás se módi.Viszont az idegesítõ, amikor a Föld É-D irányban erõsen megnyúlt és mindenkinek lófeje és latortermete van. Így inkább nem nézem.Puff neki! Egy csatornával kevesebb.
offtopic
Vinogradov 2012 máj. 26. - 09:57:17
Egyrészt azért mennek jó dolgok is a Spektrumon - bár tény, hogy régen mérföldekkel igényesebb volt. A képaránnyal kapcsolatos problémádat viszont egyáltalán nem értem. Pont, hogy így jobban néznek ki a filmek - a HD-ben sugárzó csatornák eleve ilyen képaránnyal dolgoznak. Ez a sík képcsöves tévéknél eleve elõnyösebb. Ebben a tekintetben a Spektrum eleve nem különcködik, hanem sokkal trendet követ.

A közszolgálati csatornák már régen ilyen képaránnyal sugároznak és rengeteg más adó is. Külföldön meg már 2001-2002 óta megy ez a dolog. Hál istennek - esztétikusabb is így a kép, mint amikor a teljes képernyõt - elég idegesítõ módon - kitölti egy film. Ez azért rossz, mert ilyenkor mindig tudhatod, hogy a kép széleit egyszerûen kivágták a képbõl. és ami marad a filmbõl, azt is rosszabb minõségben adják le emiatt!
makailaci25 2012 máj. 26. - 09:38:29
Látjátok, a Spektrum is együtt tart a világ elszarosodásával. 3 éve még a legintelligensebb csatornák közé tartozott, mára egy nagy rakás széklet lett.Mióta megváltoztatták a képarányt végleg kiprogramoztam.Nem értem, miért kell ezzel különcködni? A többi tudományos csatorna miért nem csinálja? Felfoghatatlan...
vpeti73 2012 máj. 26. - 01:41:33
Ha már Spektrum. Ma rekordhosszúságú reklámot láttam. Túltett a többi kereskedelmi csatornán. :(
makailaci25 2012 márc. 12. - 07:58:43
Bizonyára automatikus képbeállító tv-d van. Ez engem sajna negatívan érint, mert az enyém nem olyan. mitöbb, tavalyelõtt vettem egy LG kombót, az se állít automatikusan. Viszont egy jól mûködõ készüléket nem selejtezek le csak azért, hogy ezt a pénisz Spektrumot nézzem. Inkább kiiktattam a beprogramozottak közül, hogy még csak véletlenül se találjam meg.
Bubus53 2012 márc. 12. - 01:23:59 Előzmény pozsizsuzsi
Nálam semmi baj sincs a képaránnyal!
makailaci25 2010 dec. 18. - 14:55:47 Előzmény makailaci25
Az hagyján,hogy nem nézik semmibe se a nézõk igényeit, még az emailre se válaszolnak. Igaz, nem csak a spektrumosok.
makailaci25 2010 nov. 04. - 17:00:01 Előzmény pozsizsuzsi
Igazad van, a nézõk semmibevétele a Spektrumnál nagyon elharapózott az utóbbi kb. 1 évben.Egy idõben ki is töröltem a beprogramozott csatornáim közül, mert nem tudtam elviselni,hogy a sarokban állandóan ott volt:On the spot.Úgy látom ,hogy a mai napig nem hajlandók abbahagyni ,azóta is csinálják,igaz, nem állandóan.Szívesen értekeznék azzal a spektrumos péniszfejjel, akinek ez a mániája.
offtopic
pozsizsuzsi 2010 szept. 12. - 11:34:16
Most lett egy újabb tévénk, ahol manuálisan be lehet állítani a képarányt, de akkor meg a többi csatornánál (akiknél automatikusan váltódik a képarány) kell visszakapcsolni 'normál'-ra. Kicsit fárasztó, de legalább elérhetõ. Ez azért a nézõk totális semmibevétele, úgy gondolom.
Finneas33 2010 szept. 12. - 10:51:11
még az új logójuk is tök szar!!!!! sokkal jobbak voltak a régi headline-ok is!!!!
Finneas33 2010 szept. 12. - 10:48:27 Előzmény pozsizsuzsi
ja, ja, jól elkúrta a spektrum... :(
offtopic
pozsizsuzsi 2010 aug. 08. - 23:28:38
Ahhh, valaki nincs magánál, még a reklámblokk is nyomi. :)
pozsizsuzsi 2010 aug. 08. - 23:24:22
Hahó, senkit nem zavar rajtam kívül a képarány?
Összes hozzászólás