Öveges professzor: Legkedvesebb kísérleteim / A látható láthatatlan

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 7. rész, 20 perc

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Vajon miért mozognak az anyagok részecskéi? Nézzük csak meg közelebbről mikroszkóppal! De mit tegyünk otthon, ha nincs ilyen drága eszközünk? Öveges professzor soha nem szűnő lelkesedéssel és remek rajzok segítségével osztja meg velünk tudását.

A műsor ismertetése: Öveges professzor a tudományos ismeretterjesztés úttörője volt, aki fantasztikus képességekkel rendelkezett, és korát megelőzve, a XXI. században is aktuális kérdésekre kereste a válaszokat. Előadásmódja kuriózumnak számított, szemléletesen, szórakoztatóan és érthetően mutatta és magyarázta a fizikát. Jezsuita papként kezdte pályafutását majd a papi pályát feladva fizikusként ismerte meg az ország. Népszerű tévé műsorai és könyvei révén igazi sztár előadó, az ország tanítója lett.

A sorozat a professzor legkedvesebb kísérleteit mutatja be, többek között a legendássá vált HEKI a rezonancia-kutya, a Szikrázó szék, a Ruhacsipesz és űrrakéta, Sarkított fény, vagy akár A csavart labda titka.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Itsmehiimtheproblemitsme 2023 nov. 14. - 18:54:11
Hogyan kell elindítani?
spirit 2007 márc. 24. - 17:15:59 Előzmény Nagylaci
igen itt: <a target="_blank" href="http://www.sprinterkiado.hu" title="http://www.sprinterkiado.hu">www.sprinterkiado.hu</a>
Nagylaci 2007 márc. 21. - 18:06:55
kapható valahol Öveges-válogatás DVD-n?