Az aktuális rész ismertetője: A Pireneusokban, közel 2000 m magasan fekszik az Arán-völgy. Lakói a síturizmusból élnek. A tél hosszú, ilyenkor jól esnek a melengető, kiadós ételek. Ilyen a trinxat, a kelkáposztából és burgonyából készülő röszti, melyhez sült szalonnát vagy véres hurkát adnak. A vadászatnak hosszú időkre visszanyúló hagyománya van az Arán-völgyben. A helyiek szívesebben fogyasztják a vaddisznót, mint a szarvast. A vaddisznóraguba sárgarépát, hagymát tesznek, és vörösborral felöntve megpárolják. Az olla kiadós hús- és zöldségfazék, rizs és csicseriborsó is van benne. A régió egyik legjellemzőbb étele.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások