Az utolsó balkáni nagyúr / A sas fiai 1916-1924

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-görög-lengyel-spanyol-bolgár tévéfilmsorozat, 2. rész, 91 perc

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Zülfikar alig látja a fiát felnőni. Visszasírja a régi birodalmat, amelyet elsöpört a történelem szele, s ezért kénytelen különböző zászlók alatt harcolni. Az első világháború utolsó napjaiban francia katonák törnek a házába. Miriámot halálra kínozzák, de ő akkor sem árulja el férjét. Görögország és Törökország egyezséget kötnek egy hatalmas méretű lakosságcseréről. Zülfikár kénytelen elhagyni szülőföldjét, amelyen egykor ő volt a legnagyobb úr, és száműzetésbe vonul albániai birtokaira. A görög támadókkal szemben megvédi Eszma és fia, Rasit életét, akik attól kezdve nála laknak, körcéi otthonában. Az albán miniszterelnök, Zog, politikai karriert ígér neki, de Zülfikar hamarosan rájön, hogy az albán demokrácia nem létezik. Zülfikár magához veszi fiát, így Szulejmán és Rasit együtt nevelkedik. De a két hasonló korú fiú az első pillanattól kezdve ellenségesen áll egymással szemben.

A műsor ismertetése: A Necati Cumali hasonló című regényéből készült nagyszabású történelmi tabló az oszmán birodalom hanyatlásától annak bukásáig terjedő időszakot meséli el egy török bej családjának élettörténetén keresztül, amely a mai Albánia területén élt generációk óta.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
kukachamegütlekmitadsz 2022 nov. 29. - 19:43:03 10/10 Előzmény Szajci
Én sem találom, pedig annak idején láttam, és az egyik legjobb történelmi filmnek tartom.
10/10
Szajci 2013 jan. 19. - 10:09:13 10/10
hvala lijepo
10/10
Szajci 2012 okt. 03. - 18:44:46 10/10
megvan valakinek ez a sorozat? Mindenhol keresem, de nem találom sehol.