Az aktuális rész ismertetője: Energiafelhasználás szempontjából az agyunk a legfalánkabb szervünk. Az elfogyasztott ételek hatással vannak arra, hogyan működik az agy.
A műsor ismertetése: Mikroszkopikus szinten nézve ételeink furcsa és gyönyörű tájak széles skálájára emlékeztet, melyek ínycsiklandó módokon alakulnak át, ahogy megfőzzük őket. Csúcstechnológiájú fényképezés és úttörő CGI használatával ez a fordulópontot jelentő sorozat finom kémiai reakciók titkos világát fedi fel. A nyelv minden pezsgését és csiklandozását megragadja a műsor olyan elképesztő részletességgel, hogy szinte érezzük az ízeket. Ez a kalandos, nemzetközi ízutazás a konyhakultúra színes emberi történeteit mutatja be. Peruban megtudjuk, hogy a csokoládéban levő vegyi anyagok hogyan indítanak be egy egyedülálló érzékszervi rohamot. Ibériában pedig megtaláljuk a bolygó legintenzívebb umami-ízét. A következő falatunk el nem mondott története ez.
Hozzászólások