Androméda / And Your Heart Will Fly Away

Bakancslistához adom
Andromeda / And Your Heart Will Fly Away
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai sci-fi sorozat, III / 9. rész, 43 perc, 2002

Értékelés:

108 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Egy ismeretlen fegyveres jelenik meg az Androméda fedélzetén, aki Dylannel akar harcba szállni. Amikor Dylan győz, Tyr szó nélkül eltűnik. Az Androméda ezután Dylan kilométeres "hasonmásával" találja szemben magát, amely tüzet nyit a hajóra, majd eltűnik. Dylan szeretné megtudni, ki volt a támadó, és hová tűnt Tyr.

A műsor ismertetése: Sötét idők járnak. A valaha létezett legfejlettebb civilizáció, a Csillagszövetség összeomlott. Ám egy kicsiny, de eltökélt csapat hozzáfog, hogy újjáépítse a roma dölt világot. Hosszú idő után ismét feléled a remény, egy elfeledett űrhajó, az ANDROMÉDA fedélzetén. Dylan Hunt kapitány (Kevin Sorbo) űrhajójával, a fekete lyuk mélyéből újra felbukkant Andromédával és sebtében összeszedett embereivel nekivág az űrnek, hogy elkezdje a hosszú harcot az emberiség és a többi értelmes kultúra megmentéséért. A Star Trek és A bolygó neve: Föld "szülőatyja", Gene Roddenberry műhelyében készült filmsorozat főszerepében a Herkulesből ismert új szupersztár, Kevin Sorbo látható.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
DarkGirl 2014 nov. 27. - 11:16:52 10/10
Én online nézem a részeket ma már sok oldalon megtalálhatóak,így soha nem maradok le egy részrõl sem és akkor nézem meg amikor akarom,reklámok illetve vágások nélkül. :)
8/10
Ezüstliliom 2012 aug. 12. - 23:03:25 8/10
Újra (?) megy a sorozat III. évada az AXN-en!:) Lemaradtam elsõ négy részrõl:( , és hirtelen nem is rémlik, hogy láttam-e már ezt az évadot. Valaki tudja, hogy adta-e már az AXN?
BLM 2012 febr. 05. - 07:15:35
Az agyam megáll:-(
Kénytelen vagyok igazat adni Neked!
Micsoda mûsorszerkesztés ez???
Képtelen vagyok elhinni, hogy anyagi okai vannak, inkább a nemodafigyelésre tippelek.
Nem vagyok a sorozat rajongója, csak egyszerûen feldühít amit mûvelnek! ÉS ez nem egyedi eset!
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 23:26:51 8/10 Előzmény Ezüstliliom
Amúgy meg a 17. rész után az AXN leadta az évadzáró, 22. részt. Vagyis sorrendben így adták le a részeket: 16., 18., 19., 17., 22. Gratulálok! Ilyen munkáért engem már kirúgtak volna a munkahelyemrõl.:/
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 23:25:08 8/10
Egyrészt van egy "hozzászólás" gomb is, ha nem nekem akarsz válaszolni, másrészt azok a színészek csak egy-egy epizód erejéig szerepelnek a sorozatban, nem állandó szereplõk.
Dargo 2012 febr. 04. - 18:26:08 Előzmény Ezüstliliom
Ebben több csillagkapus szereplõ is játszik õket is belehetni írni szereplõknek!
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 10:05:14 8/10
Ezek megõrültek! Most meg leadják a 17. részt!!! GRRRRRR...
8/10
Ezüstliliom 2012 febr. 04. - 09:05:38 8/10 Előzmény Ezüstliliom
Most úgy tûnik, a 18. és a 19. részt adták múlt vasárnap, most meg a 21. és a 22. részt fogják, és a harmadik évadot holnaptól már nem. De ha így van, akkor a 20. rész marad ki. A kedves nézõ meg örüljön, hogy egyáltalán kap valamit?:/
8/10
Ezüstliliom 2012 jan. 28. - 09:27:21 8/10 Előzmény mustikka
Tudod, már az is elmond Rólad valamit, hogy egy rész megnézése után sommás véleményt tudsz alkotni egy sorozatról.:) Én csupán annyit szeretnék a figyelmedbe ajánlani, hogy mindenkinek mások a szempontjai, ha megnéz egy filmet/sorozatot. Nem kell ilyen kategórikusan kijelenteni valamirõl, hogy jó vagy rossz, mert ugyebár ízlések és pofonok. (Megjegyzem, végül nem is tudtuk meg, mik a szempontjaid, csak annyit, hogy nem fontos, hogy jól nézzenek ki a szereplõk.) Elég lett volna annyi, hogy szerinted milyen ez a sorozat, bár a fentebb írtak miatt ezt sem tudom egészen elfogadni. Másrészt ha csak ennyi idõt tudtál szánni a megnézésére, hogy lehet, hogy a véleményalkotásra viszont volt ennyi idõd? Ha nekem nem tetszik egy film, akkor inkább elfelejtem, nem írok több bekezdésnyit róla.
Neked a kedvenceid a Battlestar Galactika és a Firefly? Csak hogy lásd, mennyire különbözhet az ízlésed másokétól: a BG-bõl csak pár részt voltam képes megnézni. Annyira depresszív, paranoiás, sötét tónusú, hogy nem tudtam élvezni. A Firefly már egy fokkal jobban tetszett, de az Andromédát azért jobban szeretem nála. Engem nem érdekel, hogy a látvány mennyire modern és technikás, nem érdekel, hogy tudományosan mennyire megalapozottak a történések. Én egy sci-fitõl egy fantáziadús mesét várok, ahol a fõszereplõk szerethetõek, és lehetõleg többségében a jók nyerjenek benne. És ha még némi humor is van benne, az a hab a tortán. (Lásd még: Csillagkapu.) Köszönöm, de a valóságból igencsak elegem van, azzal kínlódom nap mint nap.:/ Nem kell, hogy a sorozat, amit nézek szintén olyan sötét, reménytelen és keserû legyen. Tehát azért azt mondani erre a sorozatra, hogy gagyi, csak azért, mert nem a Te szájad íze szerint készítették, elég ... udvariatlanság és szûklátókörûség (hogy ne használjak erõsebb szót).
Amúgy a Star Trekek és a Babylon 5 szintén a kedvenceim.

Még két megjegyzés: Androméda nem buta és együgyû, csak gép, és ha nézted volna tovább, tudnád, hogy fejlõdõképes. Azt is tudnád, hogy azért játszatják egy szerintem gyönyörû nõvel, mert ezzel a külsõvel könnyebben elfogadják az emberek, akik a hajón dolgoznak, és könnyebben együttmûködnek vele, mintha egy Quasimodo kinézetû férfi lenne. Az, hogy Neked pont az ilyen stílusú nõk nem jönnek be, az egyéni szoc. problem.
"Továbbá: miért kell azt is beadagolni nekünk, hogy a kalózhajó kapitánya csak és kizárólag nagyon szexi, szõke nõ lehet?"
Hol sugalt a sorozat ilyet? És a kalózhajók kapitányai más filmekben mióta szexi nõk?
8/10
Ezüstliliom 2012 jan. 28. - 08:47:26 8/10
Nézem a portos mûsort: akkor holnap kihagyják a második évad 19. részét vagy csak elírás???
3/10
ennyi baromságot... 2012 jan. 24. - 12:27:57 3/10
Jó sci-fi?
A régi Majmok bolygója, a régi Solaris, Stalker (bár ezt a könyv olvasása nélkül annyira nem tudom javasolni)
A Csillagkapu/Csillagkapu Atlantisz sorozatok némely részei, bár úgy általában a sorozat... lehet, hogy csak túl hosszú volt.

Androméda, BSG, Lost és hasonlók... hát ezekkel a világból ki lehet engem üldözni. :)
mustikka 2012 jan. 24. - 04:13:38
Még valami: lehet majd rám mondani, hogy szándékosan vagyok gonosz a sorozattal szemben (bár miért tenném?), vagy betrollkodtam a fórumba, holott - ahogy olvasom - inkább a sorozat rajongói vannak itt többségben, de szeretnék rávilágítani arra, milyen szempontok alapján érdemes jónak vagy kevésbé jónak ítélni egy alkotást. Az, hogy jó a csávó/csaj benne, teljesen másodlagos szempont.

Jó sci-fi sorozatok, amiket az Androméda HELYETT tudok ajánlani az ide tévedõknek:

- Battlestar Galactika (g(azaz magyarosítva Csillagközi romboló) (ondolom ismerik)
- Firefly (borzalmasan lemagyarosítva Firefly- A szentjánosbogár címen letölthetõ)
- Úrháború 2063 (kár hogy csak egy évad készült belõle, így némileg befejezetlen, de a készítés idõpontja nagyjából egyezik az Andromédáéval.Legalább össze lehet hasonlítani, hogy ilyet is, és olyat is lehet gyártani. Jó és kevésbé jó között itt ütközik ki a különbség.)

Ha valaki hozzá td még tenni a listához, megköszönöm. Én is néznék már egy jó sci-fit, de az értékelhetõeket már láttam. Hátha valamit kihagytam. Írjatok ajánlatokat. Köszi, jó éjt!
mustikka 2012 jan. 24. - 04:04:05 Előzmény ennyi baromságot...
Nagy csalódás. Ncore-ról szedtem le z elsõ évad elsõ 10 részét, de csak a legelsõt néztem meg, abból megtudtam, ami érdekelt...volna.
Nagyon gagyi.
Rossz a díszlet, iszonyatosan gagyik az idegen lények maszkjai. Miért kell az idegeneknek mindig szörnyszerûen kinéznie??? Fel nem foghatom.
Hemzseg a klisétõl, mintha egy középiskolás írta volna a forgatókönyvet a középszerû amerikai filmekbõl megtanult szokásokkal. Idétlen frázikok és rossz megoldások tömkelegei zúdulnak ránk a filmbõl.
A grafika sem a legjobb, bár itt-ott megcsillan azért valami.
Amikor az elsõ rész végén az egyik szereplõ benyögte a kapitányra (Kevin Sorbo - Herkules sorozat anno a tv2-n), hogy úgy néz ki, mint Herkules, a félisten, felvisítottam kínomban a röhögéstõl és a szánalomtól.
Továbbá a következõ dolgok irritálnak: miért kell mindig egy végtelenül buta és együgyû nõt szerepeltetni a filmben, miért kell a hajónak úgy beszélnie, mint egy ember, de ez még hagyján, miért kell a holografikus képének úgy kinéznie, mint egy kilencvenesévekbeli bombázó - értsd: félig kilógó, összenyomott, felpolcolt csöcsökkel, miért kell beadni azt a nézõnek, hogy egy fekete lyukba csak úgy nyugisan bele lehet repülni. Ha nem vettétek volna észre, az égitesteket beszippantgatta egy rövid snittben, de persze a csodálatos ûrhajót, legyen az bármilyen modern, nem! Hawking professzor elsírná magát, ah ezt látná. Továbbá: miért kell azt is beadagolni nekünk, hogy a kalózhajó kapitánya csak és kizárólag nagyo szexi, szõke nõ lehet.
Egyszerûen hiteltelen az egész sorozat, csak egyetlen jó dolgot tudok mondani róla: a mögöttes világ politikai felépítésébõl (már amennyi lejött az elsõ részben, amit láttam), sok jó ötletet ki lehet dolgozni, ami érdekessé teheti a törtéénet fõ szálát. De ez nem javít annyit, hogy a bûnrossz díszlet, karakterek és szöveg élvezhetõ is legyen. Kár érte.
2000-ben készült a sorozat, de sehol sincs egy 2004-es Battlestart Galactikához képest, pedig csak 4 év a különbség. Inkább a Star Trek és a Babylon 5 stílusára hajaz, bár be kell vallanom, engem a Star Trek hosszúfülü figurái is marhára irritáltak, ahogy a Babylon 5 is csak tizenéves koromban kötött le (akkor még modernnek, menõnek tûnt), de ma már kinevetem. Bár a maszkmester még ott is jobb munkát végzett egy fokkal.
Összességében: ezt a sorozatot komoly, sci-fikedvelõ embernek, aki nem gagyit akar nézni, nagyon nem ajánlom. Én sem nézem tovább.
3/10
ennyi baromságot... 2012 jan. 22. - 11:45:33 3/10
"Nem adom a masinámat!" - aki ezt megmagyarta... :DDD
8/10
Ezüstliliom 2011 dec. 19. - 22:01:17 8/10 Előzmény Amber Matthews
Dylan kevésbé dekoratív, viszont végtelenül szimpatikus. Tyr eszméletlenül jól néz ki, de a természete nem túl rokonszenves. Azt hiszem, össze kellene gyúrni a kettõt.;)

Hû! Csak ezért regisztráltál?:O :)
Amber Matthews 2011 dec. 19. - 20:14:55 Előzmény Ezüstliliom
Ebben a témában egyet kell értenem. Én Dylant annyira nem csípem, de Tyr tuti maradhatna. Megérne néhány ajtócsapkodást otthon. :P
8/10
Ezüstliliom 2011 nov. 13. - 23:34:54 8/10 Előzmény ceia
Ízlések és pofonok. Nekem az egyik kedvencem.:) Humoros, izgalmas, a szereplõk pedig szeretnivalóak. Épp a mai rész alatt állapítottam meg, hogy sem Dylant, sem Tyrt nem dobnám ki az ágyamból.:) Ó, tudom, hogy ez nagyon üresfejûen hangzik, de így van. És nem sûrûn írok ilyet.
8/10
Ezüstliliom 2011 nov. 13. - 23:28:08 8/10 Előzmény ceia
És hányszor csinálnak ilyen baromságot! Hol abbahagyják a közepén a sorozatot, hol meg ott kezdik... Most pl. a TV2 a 91. résztõl kezdte vetíteni a Xenát.:/
1/10
offtopic
ceia 2011 nov. 12. - 22:38:36 1/10 Előzmény bocsika
Pontosan! Innen is látszik mennyire egy kaptafára mûködnek ezek a kereskedelmi csatornák. A viasat3 (vagy a tv3?) is ezt csinálta vele régebben, sõt volt amikor a felétõl kezdték adni a sorozatot..
Csak azt nem értem, hogy miért mindig a Star Trekkel kell sz@rakodni?
bocsika 2011 nov. 12. - 11:55:39
ezek lököttek........
a Star Trek: Deep Space Ninenak még nincsen vége....
Összes hozzászólás