Az aktuális rész ismertetője: Apátfalva közvetlenül a Maros folyó partján, Makó közelében fekvő Csongrád megyei település. A falu gazdag történelmi múlttal rendelkezik, amely olykor kemény megpróbáltatásokat hozott a helyieknek, mégis, az itt élők büszkék őseikre, mindarra az értékre, amit létrehoztak ezen a vidéken. A múlt emlékeit a generációkon át Apátfalváért tevékenykedő Langó család Hagyományőrző Házában őrzik, amely a település közösségeinek is gyakran ad otthont. A csodálatra méltó épület konyhájában készítettük el, régi receptek alapján a következő ételeket: Tejes krumplileves sós kőttessel, Vaj aljás derelye, Pátfalvi gyúrott béles, Burgonyafőzelék hagymával és kolbásszal Sült kácsa zöldpaprikás krumplival és Cúkoros pogácsa. Ellátogattunk még a falu központjában magasodó, szépen felújított Szent Mihály templomba. Megismerkedtünk az apátfalvi népviselettel és fehér hímzéssel. Fellépett a Kardos István Néptánccsoport, valamint helyi népdalokat hallhattunk a Kerekes Márton Népdalkör és Citerazenekar előadásában.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások