A fátyolos hölgy / Aurora

Bakancslistához adom
La dama velata / Aurora
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz tévéfilmsorozat, I / 5. rész, 52 perc, 2015

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Clara mette al mondo una bellissima figlia a cui viene dato il nome Aurora. Resta però vittima di un diabolico piano messo in essere dalla zia Adelaide per mettere le mani sulla proprietà che la piccola Aurora ha ereditato alla morte del nonno.

A műsor ismertetése: A dúsgazdag Grandi gróf fiatal felesége belehal a szülésbe. A gróf sógornője eltitkolja az apa elől, hogy ikrei születtek, a kisfiút árvaházba adja az apácákhoz arra számítva, hogy így az ő fia örökli majd a rangot és a hatalmas vagyont. A gróf csalódottan veszi tudomásul, hogy lánya született, a gyermeket okolja szeretett felesége haláláért, és a birtok intézőjéhez adja nevelésre. Néhány év múlva egy árva kisfiú kerül a családba a helyi rendházból. A két gyerek egymás mellett nő fel nagy szeretetben. Apja soha nem látogatja meg Clarát, a birtok vezetését is unokaöccsére bízza, Cornelio azonban el akarja adni az újonnan építendő vasútnak, ami a birtok pusztulását okozná. Clara elhatározza, hogy megpróbálja megmenteni a birtokot és az ott dolgozó parasztokat. Apja váratlan felbukkanása kétségbe ejti Clarát, Matteóval elhatározzák, hogy megszöknek és összeházasodnak.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Cornelio Grandi
Guido Fossa
Clara Grandi Fossa
Giovanni Staineri
Matteo Staineri
Ludovico Vallauri

Hozzászólások

Szerinted?
malvinkicska 2022 júl. 10. - 09:16:31
A SB-on végig néztem nagyon jó sorozat szinte annyira esemény dús volt nem lehetett volna abba hagyni mikor el kezdtem nézni, szerintem az Olasz sorozatok sokkal jobbak, mint a most menő török sztorik, mert azok csak tömény szemétség.
10/10
Veronika 77 2022 febr. 14. - 08:24:37 10/10
Most kezdtem el nézni,de szinte abba sem tudom hagyni! Nagyon jó sorozat!
kornyezet 2018 jún. 21. - 12:57:34
A tegnapi részt láttam, nem elejétől. Érdekes film, csak későn van.
10/10
maja31 2018 máj. 21. - 06:14:06 10/10
Nagyon jó sorozat aki tudja az ne maradjon le rolla :)
10/10
syuzi 2017 ápr. 26. - 16:02:57 10/10
Nagyon jó kis sorozat volt nekem nagyon tetszett :)
malvinkicska 2017 márc. 24. - 11:27:25
A Dunán most kezdték el ismételni szerdán.
offtopic
ildimix 2016 aug. 31. - 09:01:21
Nem bántam meg, hogy megnéztem a 12 részes sorozatot. Ha ismételni fogják valamikor mindenkinek csak ajánlani tudom.
Letty72 2016 aug. 25. - 09:10:54
Szia!

Amíg Mathilde nem fogadta fel társalkodónõnek a kolostorban élt, ruháit pedig úgy szerezte, hogy az apácák fõnökasszonyának unokahúgának személyazonosságát vette fel, - az elhunytnak rokonai nem voltak, több éve meghalt, már senki nem emlékezett rá- és milyen véletlen a ruháit mintha rávarrták volna, úgy passzoltak, rá és legutolsó divat szerint készültek. :-)

Nekem az is furcsa volt, hogy a végen Matteo ugyanolyan paraszti ruhában volt, holott Grandi grófként, öltöztethették volna, úgy mint Guido-t, elvégre Aurora mellett õ is jogos örökös.
10/10
syuzi 2016 aug. 24. - 17:46:48 10/10
Nagyon jó kis sorozat volt nekem nagyon tetszett :) Guidó és Clara végre tisztázták a félre értéseket és boldogan élhettek tovább
Adelaide, Cornelio, és a báróné megkapták méltó bûntetésüket

Kiderült végre hogy Matteo és Clara ikertestvérek
és a San Leonardo birtok is megmenekeült

Jó kis sorozat volt nekem nagyon tetszett :)
napraforgó 2016 aug. 24. - 12:35:24
Romantikus, a stílusra jellemzõ fordulatokkal.
Azért elsiklott pár apróság fölött. Pl. most megtudtuk, hogy az elsikkasztott csecsemõt Adelaide ugyanolyan takaróban dobta a folyóba, mint amibe Clarát csomagolták. Kissé ugyan csodálkozom, hogy az újszülött nem fulladt vízbe abban a percben és ki sem hûlt a hideg vízben. Azt nem tudtuk meg, hogy ki halászta ki a csecsemõt és ugye az is általános lehetett, hogy akkoriban ilyen elveszett, esetleg talált gyerekek ügyében semmiféle nyomozás nem indult.
No és a gróf úr sem konzultál a szülést levezetõ orvossal, hogy miért is halt meg a felesége, mert így esetleg megtudhatta volna, hogy az ikreket szült. akkor tán kereshette is volna a gyerekét...
Clarát ugyanabba a gyors folyású folyóba próbálták beleölni, mint az öccsét, de õ sokkal tovább ázott a vízben, hogy nem ismerték fel a felpüffedt arcát. Mikor úgy döntött, hogy álnéven megy nyomozni a kedves családtagjai után, vajon honnan vette az anyagiakat ahhoz, hogy svájci úrihölgyként, azt hiszem bárónõként megfelelõ színvonalon öltözködjön, éljen, stb.?
Onnantól, hogy Matildével találkozott - természetesen csak azután, hogy leleplezte magát elõtte - Matilde nénje fedezhette a kiadásait, no de addig is kellett élnie valamibõl! És mivel halottnak hitték, nemigen vehetett föl pénzt a családi bankszámláról, ha volt ilyen egyáltalán.
No és hová tûnt Celine? Egyik részben még volt, aztán a következõben már mintha sose lett volna.
Amúgy szépen kivitelezett film, aki szereti a romantikus, kosztümös filmeket, sorozatokat. Üdítõ változatosság a sok kórházas, orvosos, nyomozós sorozat között.
malvinkicska 2016 aug. 24. - 11:28:13
Aki látta a sorozatot az tudja érdekes volt Clara nagyot alakított benne, végül mindenek a végére járt és megtudta a bûnösök nevét, ki a testvér, megérte nézni, csak ajánlani tudom aki ide téved.
Fleisz Gyöngyi 2016 aug. 22. - 14:43:17
napraforgó 2016 aug. 18. - 04:38:04
Clara szökése után értesítik Guidot, a férjét is, aki azonnal elrohan. Vajon honnan kapott elõ egy lovat hirtelen, amivel a nõt üldözte??? Nem hiszem, hogy a városi grófi palotában lóistálló is lett volna. (habár a fene tudja, lehet, hogy kocsit is tartottak, lovakkal...)
Abban biztos vagyok, hogy Cornélio csaphatta fejbe Clarát, ahogy az anyjának mondta elõzõ nap, a San Leonardora készült a parasztlázongás miatt. Nyilván õ gyújtogatott, az õ érdeke volt a lázongást tovább szítni, hogy Guido kénytelen legyen zálogba csapni a birtokot. Aztán meglátta Clarát, rögtön követte is az erdõben és egy alkalmas pillanatban leütötte. Mondjuk azt nem értem, hogy Clara, aki ott nõtt fel a birtokon és vélhetõen jól ismerte a környéket is, mi a fenének futott a folyó felé, amely útját állta a menekülésének???
Letty72 2016 aug. 17. - 15:14:38
Csak az üres koporsót temették el, a holtestet ugyanis nem találták meg!
Rózsa Piros 2016 aug. 17. - 15:07:18
Az,hogy Clarát nem ismerik fel szerintem azért van,mert számukra Clara meghalt,hiszen megvolt a temetése is.Eszükbe nem jut,hogy az idegen nõ Clara is lehet.Guidón mindenesetre csodálkozom,õ ismerte legjobban a feleségét, pl amikor zongorázott,szerintem fel kellett volna ismernie Clara kezét,hiszen látta eleget annak idején,akár zongorázni is.
malvinkicska 2016 aug. 17. - 14:52:26
A sorozat baráton fent van már csak egy rész lesz belõle és vége 12 részben adja Duna tv.
napraforgó 2016 aug. 17. - 11:52:53
Mathildével Clara korábban soha nem lakott együtt, csak találkoztak néha, ha a festõnõ épp nem járta a világot. Adelaidéval lakott együtt, meg Cornélioval, mármint egy házban, mióta az öreg gróf, Vittorió odavette a lányát. De annak is már jó pár éve, mert ugye férjhezadta, aztán a gyerek is megszületett, és most a kislány tortáján 6, vagy 7 gyertyát láttam.... Szóval jó pár évig egy fedél alatt laktak, és az a hiúzszemû nõ, Adelaide sem ismerte fel????!!! És még csak rá sem próbálta beszélni, hogy a házban vegye le a fátyolt, mutassa meg az arcát????
Amúgy Carlotta milyen fokú rokon volt, ki által volt rokon egyáltalán? Anyai ágon, vagy apai ágon?
Már Cornelion is gondolkoztam, de õ nyilván egy korábban elhalt öccs fia lehetett, ha a cím és a vagyon Vittorioé, az idõsebb fivéré volt.
Letty72 2016 aug. 17. - 10:51:33
Na és Mathilde? Vele együtt is lakott, és õ születése óta ismeri, még sem ismerte fel. lám-lám mit tesz, egy kis fekete hajfesték, na meg egy sûrû fátyol.

A fátyolt egyébként azzal magyarázták, hogy sebhely van az arcán. Ha jól emlékszem Mathilde elõtt is csak a szülinapi parti után fedte fel a kilétét.
napraforgó 2016 aug. 17. - 10:24:47
Amúgy kicsit furcsa nekem, hogy senki nem ismeri fel Clarát, sem a férje, sem a gyereke, mert van az arcán egy kis fátyol... , no meg kicsit elmélyíti a hangját. Még jó, hogy abban a korban minden úrinõ hordhatott fátyolt, pláne ha gyászolt valakit... de hogy senki nem veteti le vele, még benn a házban sem? elég hihetetlen...
Letty72 2016 aug. 17. - 09:47:50
A levél kapcsolatban most jutott eszembe, lehet, hogy valami hivatalos információ volt, amit Ludovico kérhetett ki a halála elõtt, hisz neki elmesélte Guido a párizsi feleség történetét. Guido szerintem a felesége halála után rögtön lelépett Párizsból -ott álnéven élt - meg sem várva a rendõrségi vizsgálat eredményét, hisz attól rettegett, hogy õt gyanúsítják a felesége meggyilkolásával.

Ludovico utána járhatott az ügynek, kiderülhetett, hogy öngyilkosság volt, vagy baleset, errõl lett volna hivatalos igazolás is, így Gerard már nem tudta volna zsarolni Guido-t, és Ludovico-nak ezért kellett meghalnia. Gondolom megtagadta a további fizetést - hisz elõzõleg õ fizette ki Gerard Guido helyett.
Összes hozzászólás