Az aktuális rész ismertetője: A Két duci hölgy 12. részében egy tiszti kantint keres fel Jennifer és Clarissa. Miután nagy nehezen sikeresen túljutnak a bejáratnál történő ellenőrzésen, rövid séta után megtalálják a tiszti kantint - azaz egy konyhasátrat, amit a laktanya udvarában vertek fel. De micsoda profi felszerelés fogadja őket egy ilyen sátorban! A két kedves hölgy ezúttal sem retten meg a feladat nagyságától, hiszen gondoljunk csak bele, egy egész sereg katonának főzni...De ők ketten persze tudják, hogy mi való a férfigyomorba: Coq au vin, azaz vörösboros csirke (kakas helyett manapság már ez dívik) szalonnás, hagymás, fokhagymás és konyakos páclében érlelve, aztán normann hal, azaz az egyik legfinomabb halból, az ún. rombuszhalból zölddiós befőttel és vizitormával elkészített ínyencség, ezenkívül katalán marhahús körtével, gesztenyével, mandulával, de ha ez még nem elég, még jön egy kis fürj, gyömbérrel, aszalt sárgabarckkal és rizzsel töltve. Igen, ennyi már talán egy egész hadseregnek is elég!
A műsor ismertetése: A BBC 24 részes díjnyertes sorozata azoknak szól, akik szeretnek főzni, de unják már a magazinok sótlan reformreceptjeit és a szupermarketek félkész termékeinek szűkös kínálatát. A cím - Két duci hölgy - talán nem utal egyértelműen a film fő mondanivalójára, vagyis a főzésre, de nem ok nélkül. A sorozat házigazdái, Jennifer Paterson és Clarissa Dickson Wright két "súlyos" egyéniség, ám mindkettőjük igen jókedvű teremtés, akik foglalkozásukra nézve ugyan nem is szakácsok, de termetüket büszkén vállalva reklámozzák hazájuk, Anglia hagyományos konyháját. Nem egy mindennapos "konyha-stúdió" fajta főzőcskézésről van ám szó, hiszen Jennifer és Clarissa Triumph Thunderbird típusú oldalkocsis motorjukon szelik át Angliát, így az egyes epizódok alkalmával módunk nyílik megismerkedni egy-egy tipikus helyszínnel, amelyek a műsor jellege folytán természetesen nem a legismertebb turistalátványosságok.
Hozzászólások