Két duci hölgy / Az estebéd

Bakancslistához adom
Two Fat Ladies / Dinner
angol ismeretterjesztő filmsorozat, II / 6. rész, 30 perc, 1997

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A Két duci hölgy 12. részében egy tiszti kantint keres fel Jennifer és Clarissa. Miután nagy nehezen sikeresen túljutnak a bejáratnál történő ellenőrzésen, rövid séta után megtalálják a tiszti kantint - azaz egy konyhasátrat, amit a laktanya udvarában vertek fel. De micsoda profi felszerelés fogadja őket egy ilyen sátorban! A két kedves hölgy ezúttal sem retten meg a feladat nagyságától, hiszen gondoljunk csak bele, egy egész sereg katonának főzni...De ők ketten persze tudják, hogy mi való a férfigyomorba: Coq au vin, azaz vörösboros csirke (kakas helyett manapság már ez dívik) szalonnás, hagymás, fokhagymás és konyakos páclében érlelve, aztán normann hal, azaz az egyik legfinomabb halból, az ún. rombuszhalból zölddiós befőttel és vizitormával elkészített ínyencség, ezenkívül katalán marhahús körtével, gesztenyével, mandulával, de ha ez még nem elég, még jön egy kis fürj, gyömbérrel, aszalt sárgabarckkal és rizzsel töltve. Igen, ennyi már talán egy egész hadseregnek is elég!

A műsor ismertetése: A BBC 24 részes díjnyertes sorozata azoknak szól, akik szeretnek főzni, de unják már a magazinok sótlan reformreceptjeit és a szupermarketek félkész termékeinek szűkös kínálatát. A cím - Két duci hölgy - talán nem utal egyértelműen a film fő mondanivalójára, vagyis a főzésre, de nem ok nélkül. A sorozat házigazdái, Jennifer Paterson és Clarissa Dickson Wright két "súlyos" egyéniség, ám mindkettőjük igen jókedvű teremtés, akik foglalkozásukra nézve ugyan nem is szakácsok, de termetüket büszkén vállalva reklámozzák hazájuk, Anglia hagyományos konyháját. Nem egy mindennapos "konyha-stúdió" fajta főzőcskézésről van ám szó, hiszen Jennifer és Clarissa Triumph Thunderbird típusú oldalkocsis motorjukon szelik át Angliát, így az egyes epizódok alkalmával módunk nyílik megismerkedni egy-egy tipikus helyszínnel, amelyek a műsor jellege folytán természetesen nem a legismertebb turistalátványosságok.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
_goldie_ 2016 márc. 30. - 17:56:19
semmi baj a körömlakkal ha elõtte kezet mosott
ja és a haját kösse hátra..mert a legtöbb fõzõs mûsorban szinte látom a hajszálat az ételben
..2 tündéri duci szakácsnõ egy szórakoztató mûsorban..illetve többen is :))
kovaka05 2016 márc. 30. - 15:55:24
A negyedik évaddal indítanak?
Nem lehetne az elsõ évaddal indítani és lehetõleg végig le is adni a sorozatot, azonos idõben és nem félbehagyni????
Ropovand 2015 jan. 19. - 20:08:08
Nem elég, hogy az õsszel elkezdett sorozatot félbe hagyták (most legalább folytatják), most viszont az idõpontot változtatták meg - nem tudom miért van erre szükség. Én nem nézem mindennap a tv-mûsort.
vino-et-veritas 2014 febr. 10. - 20:16:40
Amúgy Jennifer Paterson egész életében egyfajta "életmûvész" volt, neki talán megbocsátható...

Mondjuk nekem Ramsay vagy Oliver lakk nélkül sem gusztusosabb, amikor éppen a marhaszegybe maszírozza a fûszereket...
Noncsa 2014 febr. 10. - 19:08:14 Előzmény vino-et-veritas
Szerintem nem túl guszta lakkos kézzel az ételt töfködni, elég higiéniátlannak hat a tv-ben.
mapk 2014 jan. 18. - 20:57:41
Egy fõzõs músor, amitõl anorexiás leszel.
vino-et-veritas 2014 jan. 18. - 13:22:51 Előzmény Noncsa
És ennek mi köze, hogy lakkozott-e?

Amúgy tényleg jó kis sorozat a millió "fõzõs" mûsor között.
10/10
momo65 2014 jan. 18. - 10:43:50 10/10
Tündérien életszagú. Nem mûanyag nõk fõznek mûanyag kajákat..na és az angol humor. Üdítõ! :)
Noncsa 2007 szept. 23. - 16:35:03
tényleg jók, de mikor a körömlakkos ujjaival turkál a kajában, az azért néha...