Az aktuális rész ismertetője: Ezúttal az 1000 éves Báta községet ajánlom figyelmükbe. Hajdan királyaink legjava látogatott el messze földön híres kegyhelyére, a Szent Vér templomhoz, amely idén ünnepli fennállásának 600. évfordulóját. A község népművészete is nagyon gazdag. Tájházában csodálatos sárközi népviseletet, és míves festett tojás gyűjteményt láthatnak. Halászháza is megtekintésre érdemes, de érdekes ipari műemlék a monumentális gépeket őrző szivattyúház és a környék természeti értékeit bemutató Fekete gólya ház is. Mindezeken túl a műsorban a Sárköz Néptáncegyüttes ad ízelítőt a helyi táncokból, és a Szekszárdi Borvidékhez tartozó Báta boraival is megismerkedhetnek. A következő ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg a nézők: Szilvakeszőce pecsenyével, Csuszás csibe, Mundéros csuka másképp, Lakodalmas fokhagymás hús, Fontos kalács.
A műsor ismertetése:
Ezúttal az 1000 éves Báta községet ajánlom figyelmükbe. Hajdan királyaink legjava látogatott el messze földön híres kegyhelyére, a Szent Vér templomhoz, amely idén ünnepli fennállásának 600. évfordulóját. A község népművészete is nagyon gazdag. Tájházában csodálatos sárközi népviseletet, és míves festett tojás gyűjteményt láthatnak. Halászháza is megtekintésre érdemes, de érdekes ipari műemlék a monumentális gépeket őrző szivattyúház és a környék természeti értékeit bemutató Fekete gólya ház is. Mindezeken túl a műsorban a Sárköz Néptáncegyüttes ad ízelítőt a helyi táncokból, és a Szekszárdi Borvidékhez tartozó Báta boraival is megismerkedhetnek.
A következő ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg a nézők: Szilvakeszőce pecsenyével, Csuszás csibe, Mundéros csuka másképp, Lakodalmas fokhagymás hús, Fontos kalács.
Hozzászólások