EtnoKlub / Fláre Beás Banda és Kutyakölykök Táncegyüttes

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar zenés műsor, 70 perc, 2010

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A 21. Etnoklub újra különleges lesz. Stúdiónkban köszöntjük a Veszprém megyéből érkezett Fláre Beás együttest és a Zala megyéből érkezett Kutyakölykök Kamara Táncegyüttest. Hogy mi köti össze ezt a két együttest, kedves nézőink megtudhatják szeptember 25-én.
A köztudatban évtizedek óta gyakran összetévesztik a cigányzenét a cigányság folklórjával, vagyis a roma népzenével. De mit is nevezünk cigányzenének? A cigányzene elsősorban városi cigányzenészek által játszott zene. Ezt a zenét azonban a zenetudomány és a folklorisztika szigorúan megkülönbözteti a cigány népzenétől. A 21. Etnoklub vendégei hagyományos, igazi cigány folklórt játszanak.
Vendégünk lesz Varga János koreográfus, aki bemutatja a Kutyakölykök Kamara Táncegyüttest és Zsuráfszky Zoltán koreográfus, aki lezárja a Tánclecke sorozatot.

A műsor ismertetése: A műsorban a népzenei együttesek, énekesek, táncosok mellett helyet kap a népmese, népi színjáték, a tárgyi népművészet, a hagyományos népi mesterségek bemutatása is. De időnként megjelenik a világzene, a népzene és a jazz keveredése, az etno-jazz is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 15:01:07 1/10 Előzmény CsZsóka
Nem rossz, fõleg annak jó aki kedveli illetve szereti is a komolyzenét.
CsZsóka 2010 szept. 13. - 00:09:00
Örülök, hogy rátaláltam erre a mûsorra.