Rosamunde Pilcher: Bájos kalandor / Földi paradicsom

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Wenn nur noch Liebe zählt / Gafahrliche Brandung
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 0 perc

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Paul Gilmore az anglikán lelkészt áthelyezik egy kis tengerparti városba Cornwallba. Házvezetőnője, Jane is vele tart. Penelope ott él Miával, a lányával és éppen házasodni készül Brad-el. Paul és Penelope találkozása elkerülhetetlen, sorsszerű és hihetetlen bonyodalmakkal jár…

A műsor ismertetése: Joanna boldogságához immár semmi sem hiányzik. Van egy jól menő dekorációs kellékek boltja a saját házában, Dorchesterben, a vonzó külsejű barátja, Tim Priestley szereti és megbecsüli őt, és ott van még a kebelbarátnője, Alexandra Wilson. Amikor Tim, divatfényképész meglepetésszerűen elvállal egy Karib-szigeti megbízást, kútba esik a már oly régóta tervezett közös üdülésük. Joanna úgy dönt, hogy közös különös, szokatlan kalandba vág a barátnőjével.

Azt tervezik, hogy egy héten keresztül-kasul járják az országot egy árva penny nélkül. A vállalkozás sikerességére még fogadást is kötnek Timmel. Joanna még nem tudja, hogy ez a fogadás az egész életét meg fogja változtatni. Már az első napon a barátnőjének, Alexandrának elege van az egész hóbortos ötletből és visszatér Dorchesterbe. Dacból, csak azért is, Joanna most már valóban szeretné tudni mi is lesz ebből -, egyedül folytatja a szokatlan gyalogtúráját.

Amikor egy elhagyatott, pajtában éjszakázik, találkozik a birtok ifjú tulajdonosával, William Andersonnal. William azonnal beleszeret a bájos kalandorba. Joannának fogalma sincs, hogy a „véletlen ismerőse” már az esküvői előkészületek kellős közepén áll, a menyasszonya pedig a vagyonos Erica Trollope. Egy ártatlan flört veszi kezdetét Joanna és William között, ugyanis a lány a „koszt és kvártélyért” tudja, hogy valami jár, azt le kívánja dolgozni. William nagyszülei bekapcsolódnak a játékba, de azt is látják, hogy ezzel az unokájuk milyen veszélynek teszi ki magát. William édesanyja, Anne is aggódni kezd a lehetséges fejlemények miatt, de mégis elhallgatja a fia elől, hogy az anyagi helyzetüket nemcsak komolyan kellene venni, hanem egyszerűen aggasztó, és egy vagyont hozó házasság menthetné meg csupán a birtokot. Ezzel William és Joanna számára nehéz idők kezdődnek -, mindketten az érzelmek és a józan ész között vívódnak.

William apja annak idején ugyan a szüleinek unszolására házasságot kötött a rangjának megfelelő nővel, Anne-nel, de most William nagyszüleit gyötri a lelkiismeret-furdalás, az idős házaspár soha nem tudta megbocsátani magának, hogy a fiúk korai halálát jelentő boldogtalan házasságért tulajdonképpen ők a felelősek. Joanna barátnője végül is nem tud ellenállni a csábító ajánlatnak, és elmegy Timmel Barbadosra, ahol nem csak asszisztense lesz a férfinek, hanem kialakul köztük a szerelem. Hasonlóképpen, mint Joanna és William között is a kapcsolat egy romantikus egymásnak ajándékozott éjszakával végződik.

Közben otthon, Dorchesterben Joanna lakásában gázrobbanás történik, és a lány jelzálogkölcsönnel megvásárolt lakása és minden vagyona elvész, még az is bizonytalan, hogy a biztosító vajon fizet-e. Anne gyomorfekélye kiújul, műtétre kerül a sor… Williamet minden külső körülmény arra készteti, hogy kitartson Erica mellett, míg a nagyszülők kezükbe nem veszik a tanácstalan fiatalok sorsát. Végül pedig minden akadály elhárul a fiatalok boldogságának útjából…

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
stephane febr. 04. 18:36:41 9/10

Rosamunde Pilcher - Wohin du auch gehst - Bárhova is mész (2010) - A „Santa Canine” novella nyomán

Sabrina Wellington szállodatulajdonos Cornwallban. A hotelt férje két évvel ezelőtt bekövetkezett halálos balesete óta egyedül vezeti. Sabrina nem túlságosan rátermett üzletasszony, így a szálloda rövidesen csőd közeli helyzetbe kerül. Kétségbeesetten nézi az elhunyt férjével közös képet - drágám, nélküled nem boldogulok - és ekkor belép hozzá a komornyik, Mr. Paddington a kertész, és kérné Mrs. Wellingtontól a havi esedékes bérét, jelenti Paddy. Egy személy, tudna Sabrinán segíteni, mégpedig az édesanyja, Tilda. Viszont Sabrina évek óta mereven elutasít az anyjával minden kapcsolatot. Még egy utolsó kísérlet tesz, amivel próbálkozhatna a pénzügyi csőd ellen, elmegy Londonba, szeretne Mr. Hardinggal a bankügyi tanácsadójával beszélni. Megígéri Paddynek, pénz nélkül semmiképp sem tér vissza.

Lisa Moore Londonban megelégedetten hajt az ügyvédi irodába, kocsijában díszes 37. születésnapi tortával, ugyanis szerelmes Vince Stevens ügyvédbe, aki bizony nem viszonozza az érzelmeit. Isabel, ugyanis ahogy a születésnapi köszöntőn is kiderül, úgyszólván már Vince jegyese. Csalódottan és felháborodottan azonnal felmond Lisa az ügyvédi irodában. Nagyon is elégedetlen az életével és legszívesebben azonnal kiszállna mindenből.

Lady Tilla Brown kijön az orvosi rendelőből és a komornyikja megkérdezi, hova viheti a miladyt haza, vagy talán Padstowba? És valóban Padstowba mennek, ahol a Paddy, a komornyik azt gondolja szállodai vendég érkezett, pedig Tilla a lányát, Sabrinát keresi, aki Londonba utazott.
Útközben bekövetkezik egy baleset, amelynek részese egy másik fiatal nő is. Mint ahogy kiderül, Sabrina gyerekkori barátnőjéről van szó, Lisáról. Évek óta nem látták egymást. Lisa annak idején egy boldogtalan szerelem miatt Londonba ment, azaz menekült, de ott sem talált rá a remélt boldogság. És az életből nem lehet csak úgy kiszállni… Spontán úgy dönt a két barátnő, az életükben rövid időre szerepet cserélnek egymással. Lisa megy el Cornwallba és átveszi Sabrina állását, a hotel vezetését. Sabrina pedig beköltözik Lisa londoni lakásába és megpróbál valami munkalehetőség után nézni. A csere mindkettőjük életét totál feje tetejére állítja. Lisa természetesen értesíti Paddington, hogy átmenetileg a barátnője fogja őt a hotelben helyettesíteni.

Az ügyvédi irodában pedig teljes a káosz, a fejetlenség, amin Vince egyáltalán nem tud úrrá lenni. Így utolsó ötletként felkeresi Lisát az otthonában, de persze Sandra nyit neki ajtót. Az ügyvéd arrogáns fellépése alapján Sandra azonnal rájön, a férfi valójában Vince, Lisa főnöke. Padstowban, a szállodában pedig Lisa ügyes üzletpolitikájának köszönhetően - kereslet kínálat határozza meg az árat üzletpolitikával egyre jövedelmezőbbé teszi a szállót, és minden kedvezően alakul, Paddington nagy-nagy meglepetésére.

Az ügyvédi irodában pedig Vince közli Isabellel, a születésnapi parti az tegnap volt, ma az irodában kizárólag a hivatali ügyekkel kíván foglalkozni, és kezébe veszi a Blumenthal kontra Blumenthal aktát és tudomásul veszi Isabel távozását. Közben Sabrinának sincs nagyobb sikere Mr. Hardingnál, a szálloda nem jövedelmező, Mrs. Wellington pedig tolmács-fordítóként az üzleti életben nem jártas, újabb kölcsönről nem lehet már szó, miért nem fordul az édesanyjához… És a szállodában is sokasodnak a gondok, az ágyneműcsere már gondot okoz, hiszen a mosodának is tartoznak. Lisa elmegy a mosodában, és igazán nagyon meglepeődik, Bob Makenzie-vel találkozik, az egykori szerelmével, aki miatt menekült el annak idején Londonba…

Mr. Harding felkeresi lady Tillát és tájékoztatja, a lánya kölcsönkérelemmel volt nála, de a szálloda továbbra sem megy jól, a helyszínen megbízható embere van, aki erről folyamatosan tájékoztatja. Közben Sabrina elzálogosítja a széfben őrzött ékszereit, amiről tájékoztatja is Lisát. Lisa pedig kideríti, a hotel körül, pontosabban az átutalások körül valami nagyon nincs rendben… Sabrinánál pedig megjelenik Vince egy csokor virággal, elnézést kér a modortalanságáért és úgy tűnik a tengernyi bonyodalom részben Londonban, részben Padstowban minden személy számára meghozza végre az annyira remélt boldogságot.
9/10
stephane febr. 04. 18:35:54 9/10

Rosamunde Pilcher - Bájos kalandor (2002)
Olyan hely, mint az otthon „A Place like Home” elbeszélés nyomán

Joanna boldogságához immár semmi sem hiányzik. Van egy jól menő dekorációs kellékek boltja a saját házában, Dorchesterben, a vonzó külsejű barátja, Tim Priestley szereti és megbecsüli őt, és ott van még a kebelbarátnője, Alexandra Wilson. Amikor Tim, divatfényképész meglepetésszerűen elvállal egy Karib-szigeti megbízást, kútba esik a már oly régóta tervezett közös üdülésük. Joanna úgy dönt, hogy közös különös, szokatlan kalandba vág a barátnőjével.

Azt tervezik, hogy egy héten keresztül-kasul járják az országot egy árva penny nélkül. A vállalkozás sikerességére még fogadást is kötnek Timmel. Joanna még nem tudja, hogy ez a fogadás az egész életét meg fogja változtatni. Már az első napon a barátnőjének, Alexandrának elege van az egész hóbortos ötletből és visszatér Dorchesterbe. Dacból, csak azért is, Joanna most már valóban szeretné tudni mi is lesz ebből -, egyedül folytatja a szokatlan gyalogtúráját.

Amikor egy elhagyatott, pajtában éjszakázik, találkozik a birtok ifjú tulajdonosával, William Andersonnal. William azonnal beleszeret a bájos kalandorba. Joannának fogalma sincs, hogy a „véletlen ismerőse” már az esküvői előkészületek kellős közepén áll, a mennyasszonya pedig a vagyonos Erica Trollope. Egy ártatlan flört veszi kezdetét Joanna és William között, ugyanis a lány a „koszt és kvártélyért” tudja, hogy valami jár, azt le kívánja dolgozni. William nagyszülei bekapcsolódnak a játékba, de azt is látják, hogy ezzel az unokájuk milyen veszélynek teszi ki magát. William édesanyja, Anne is aggódni kezd a lehetséges fejlemények miatt, de mégis elhallgatja a fia elől, hogy az anyagi helyzetüket nemcsak komolyan kellene venni, hanem egyszerűen aggasztó, és egy vagyont hozó házasság menthetné meg csupán a birtokot. Ezzel William és Joanna számára nehéz idők kezdődnek -, mindketten az érzelmek és a józanész között vívódnak.

William apja annak idején ugyan a szüleinek unszolására házasságot kötött a rangjának megfelelő nővel, Anne-nel, de most William nagyszüleit gyötri a lelkiismeret-furdalás, az idős házaspár soha nem tudta megbocsátani magának, hogy a fiúk korai halálát jelentő boldogtalan házasságért tulajdonképpen ők a felelősek. Joanna barátnője végül is nem tud ellenállni a csábító ajánlatnak, és elmegy Timmel Barbadosra, ahol nem csak asszisztense lesz a férfinek, hanem kialakul köztük a szerelem. Hasonlóképpen, mint Joanna és William között is a kapcsolat egy romantikus egymásnak ajándékozott éjszakával végződik.
Közben otthon, Dorchesterben Joanna lakásában gázrobbanás történik, és a lány jelzálogkölcsönnel megvásárolt lakása és minden vagyona elvész, még az is bizonytalan, hogy a biztosító vajon fizet-e. Anne gyomorfekélye kiújul, műtétre kerül a sor… Williamet minden külső körülmény arra készteti, hogy kitartson Erica mellett, míg a nagyszülők kezükbe nem veszik a tanácstalan fiatalok sorsát. Végül pedig minden akadály elhárul a fiatalok boldogságának útjából…

10/10
grosz_i 2023 máj. 28. - 16:42:50 10/10
Néhány kép a Pilcher: Bájos kalandor c. filmhez: https://www.kino.de/film/rosamunde-pilcher-wenn-nur-noch-liebe-zaehlt-2001/
10/10
surildi 2023 ápr. 12. - 15:31:53 10/10
Nagyon szívbemarkoló film 2X nézve. ♡
lehotzkyi 2023 márc. 24. - 07:26:30 Előzmény surildi
Sajnos a Story4 nem tartozik a szerkesztők kedvencei közé évek óta!! Hanyag munkáért is jár náluk a fizetés!
10/10
grosz_i 2022 dec. 21. - 06:20:15 10/10

Rosamunde Pilcher - Vágyakból szőtt álmok - Der Stoff, aus dem Träume sind (2021) - 161. epizód
A „Levél Singapore-ból” - "A letter from Singapore" novella nyomán

Lilly Heartfield fiatal, tehetséges és mindig tele ötletekkel. Alighogy befejezte Londonban a divattervező iskolát, máris megnyitotta Cornwallban a saját divatszalonját.

Itt kizárólag tartós szövetekből kíván divatos ruhákat tervezni és készíteni. Eléggé merész vállalkozás egy fiatal, pályakezdő nő számára, ugyanis ritka a kereslet ilyen termékekre, és persze az igényes, tartós szövetek rendkívül drágák.

Lilly édesanyja, négy évvel ezelőtt meghalt. Azóta pedig az apja, Thomas és az anyai nagynénje, Paige csupán a családi tulajdonban lévő almaültetvénnyel és almaborgyártással törődik. Lilly még csak nem is sejti, hogy kettőjüket sokkal több köti össze, mint az őérte való aggódás, valamint a pénzügyi gondokkal küzdő almaültetvény sorsa.

Újabb szövetek vásárlásakor Lilly megint találkozik az ifjúkori szerelmével, Oliverrel. Korábban a férfi tudomást sem vett a lányról, de most hogy Lilly vonzó, csinos nő lett, Oliver lelkesen udvarolni kezd neki. A férfi, a valamivel idősebb bátyjával, Aidannel együtt vezetik a híres szövetkereskedést, a „Wilson & Sons”-t.

A két fivér nem is különbözhetne jobban egymástól. Oliver sármos, nyílt, az életet könnyedén vevő, nem kifejezetten őszinte jellem. Aidan viszont zárkózott, konzervatív és nagyon is a közös cégük dolgaira koncentrál.

Tulajdonképpen világos, Lilly és Oliver összetartoznak. Lilly már a hetedik mennyországban érzi magát, mivel egy londoni divatmanager terjeszteni kívánja a nő új kollekcióját. Az viszont egyelőre csupán néhány bemutató modellből áll. Lilly és asszisztense, Luke számára nagyon rövid idő áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék a megrendelt kollekciót a kívánt határidőre.

Sajnos menet közben kiderül, hogy a kapott szövet bevizsgálásakor Oliver súlyos, következményekkel járó hibát követett el. A szövet gyenge minőségűnek bizonyul. Lilly álma, hogy a saját termékének Londonban márkanevet szerezzen - meghiúsulni látszik. Aidan azonban gondoskodik a cégük jó hírnevéről, meglepően gyorsan beszáll az üzletbe, mégpedig éppen időben beszerzi a szükséges jó minőségű szövetet. Lillynek be kell látnia, hogy teljesen félreismerte Aidant. Nehezebb viszont belátnia, hogy időközben bele is szeretet…

Amikor pedig egy véletlen folytán Oliver észreveszi, hogy Aidan is szerelmes Lillybe, súlyos civakodásra kerül sor a két testvér között. Lilly vétkesnek érzi magát a veszekedés következményeiért, ezért megpróbálja elnyomni az Aidan iránti érzését. Végül pedig Oliver belátja, neki kell beavatkoznia, hogy Lilly és Aiden boldogsága beteljesülhessen.

10/10
surildi 2022 szept. 06. - 16:13:43 10/10
Port.hu!
A képek nem kapcsolódnak a filmhez!!
A film jó volt!
sorozatneked.hu 2020 máj. 14. - 21:41:44
5/10

Helyén kell kezelni ezt a filmet és akkor nem olyan rossz (német és tévéfilm). Egy kellemes szombat délutánt megért. Angliai helyszínen játszódik leginkább német színészekkel. Egyszerű, de kis bájos történetet mesél el. Nem láttam a sorozat többi részét, de lehet, hogy belekukkantok, ha olyan hangulatom lesz. Egy brit írónő romantikus regényeit dolgozza fel ez a sorozat, aki sajnos tavaly meghalt.
temi3 2019 máj. 30. - 10:51:49
A restaurátor és üzlettulajdonos Joanna úgy dönt, kipróbálja, milyen kalandorként egy árva fitying nélkül élni a mindennapokat. Útja során találkozik egy jóképű férfivel, akivel azonnal egymásba szeretnek. Azonban mindketten másnak ígérték szívüket, így a szerelmesek jövője a sors kezébe kerül.