Hogyan készült?

How It's Made / Hockey Gloves/Snack Cakes/Remoulded Tyres/Wastewater Treatment
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető ismeretterjesztő filmsorozat, V / 4. rész, 30 perc

Értékelés:

548 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

548 szavazatból
Szerinted?
Vetítések:
18:00, szerda (december 11.)
Discovery Channel

18:30, szerda (december 11.)
Discovery Channel

8:00, csütörtök (december 12.)
Discovery Channel

Az aktuális rész ismertetője: Tudjuk-e, hogyan készülnek a körülöttünk lévő hétköznapi tárgyak, amelyeket oly nagy természetességgel használunk? Honnan ered a ragasztószalag? Vagy a WC-ülőke, a gumilábtörlő, a hallókészülék? A sorozat ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ. Megnézzük, hogyan és mitől működnek különböző eszközeink, és közben néhány meglepetésben is részünk lesz. Mert nem igaz, hogy aki kíváncsi, hamar megöregszik!

A műsor ismertetése: Tudjuk-e, hogyan készülnek a körülöttünk lévő hétköznapi tárgyak, amelyeket oly nagy természetességgel használunk? Honnan ered a ragasztószalag? Vagy a WC-ülőke, a gumilábtörlő, a hallókészülék? A sorozat ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ. Megnézzük, hogyan és mitől működnek különböző eszközeink, és közben néhány meglepetésben is lesz részünk. Nem igaz, hogy hamar megöregszik, aki kíváncsi!

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
pasztoi_istvan febr. 28. 08:45:05 Előzmény MomeRATh
Például az, hogy a borokat élesztővel készítik, és még büszkék is rá...
MomeRATh 2023 okt. 31. - 22:27:40
#81:
Nem tudom megérteni, hogy ebben az ismeretterjesztő sorozatban mi a fene az, ami ennyire felkúrja az agyad. Tipikus megkeseredett magyar vagy, akinek már tényleg semmi sem jó.
4/10
offtopic
Lacikatutorial 2023 febr. 15. - 18:39:28 4/10
Teszik
1/10
kékibéla 2022 jan. 14. - 14:44:40 1/10
Számomra ez az ismeretterjesztőnek hazudott csatornák bigbráner műsora. És már 10+ éve nyomják orrba-szájba.
10/10
anita195 2021 máj. 19. - 21:59:44 10/10
Na ez egy érdekes műsor. Csak a YouTubon láttam eddig, amik fent vannak, de szerintem bármikor szívesen megnéznék egy részt. :) A műsorvezető srác hát...néha kissé olyan mint egy gyerek, mert mindent összefogdos/ belenyúl meg még türelmetlen is :P
vino-et-veritas 2017 nov. 15. - 16:27:11 Előzmény Oh jajj
Persze van ilyesmi, hogy "népiesen" máshogyan emlegetnek valamit, de attól még "tudományosan" nem az.
Falra mászom az "eper-földieper" emlegetésétõl (az "eper" az eperfán nõ), mikor az "hivatalos" kertész terminológiában szamóca (ja, amúgy ezt tanultam 5 évig az egyetem)...
Mondjuk az üzemanyag sem éppen helyesen használt kifejezés, mert az elméletileg minden olyan anyagot jelent például a gépkocsinál, ami a mûködéshez kell (benzin, gázolaj, kenõanyagok, motorolaj, hûtõfolyadék, stb.).
Az helyesebben a tüzelõanyag és alapesetben az benzin vagy a gázolaj (vagy annak megfelelõ, pl. alkohol)....

No, de elég is az "agymenésbõl"...
Oh jajj 2017 nov. 15. - 09:29:36
Szerintem ebbe ne másszunk bele nagyon. Vannak folyamatok, ahol sütõnek hívják azt az eszközt, amin átmegy a cucc, hogy felforrósodjon és ezáltal megkössön a benne lévõ kötõanyag, pl. a ragasztó.
Nem értek ezekhez a témákhoz, csak jártam párszor gyárlátogatáson, meg anyám ilyesmikkel (többek közt kerékpárvázak hõkezelésével :) ) foglalkozott anno...
vino-et-veritas 2017 nov. 14. - 18:48:22
És az örök kedvenc!

A papucstalpat az összeállítás elõtt természetesen "sütõbe" teszik, hogy aktiválják a ragasztót...
vino-et-veritas 2017 nov. 14. - 18:41:28
Most éppen a a tequila-készítés megy.
Az agave lelelevelezéséhez "kapaszerû" eszközt használnak az alámondás szerint.
Közben a filmen viszont éles, lekerekített ásószerû eszközzel dolgoznak.
Ja, hogy mindegy, csak nyele legyen...?
vino-et-veritas 2017 nov. 14. - 16:11:24
A gond, hogy egy mûsoron belül is elõfordul, hogy egyik mondatban még hegesztenek, a másikban meg már forrasztanak ugyanannál a dolognál.
Persze, lehet szó mindkettõrõl (van többféle technológia - bár különösebben nem értek hozzá), de ettõl még a legtöbb esetben pontatlanok (másban is).
Korábban azt hiszem írtam is egy-kettõt (fajta-faj állandó keverése, baktérium keleszti a pékárut, stb.).
Mindezek ellenére 100 x inkább nézem ezt, mint a mindenféle "reality" mûsort...
Összes hozzászólás