Olive Kitteridge

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dráma minisorozat, 2. rész, 55 perc

Értékelés:

34 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A húszas éveiben járó Kevin visszatér Maine államba egy sötét küldetésre. Érzékelve, hogy Kevin nincs valami jó érzelmi állapotban, Olive nyomást gyakorol rá, hogy csatlakozzon Christopherhez vacsorázni aznap este. Kevin szívességből elmegy, habár a Christopherrel való találkozás kellemetlennek bizonyul. A fia esküvőjén Olive nincs elragadtatva a menyasszonytól, és nézeteltérésbe keveredik a lány anyjával. Később egyedül visszavonul a mennyasszony és a vőlegény emeleti hálószobájába.

A műsor ismertetése: Az HBO mozicsatorna négyrészes minisorozata egy látszólag békés, nyugodt New England-i városka lakóinak életébe nyújt bepillantást. A széria huszonöt esztendőt ível át, melynek középpontjában a középiskolai matektanár, Olive Kitteridge áll, aki elmondja a szívbemarkolóan édes és vicces, ugyanakkor borzasztóan szomorú történetét. A sorozat a Pulitzer-díjas Elizabeth Strout regényéből készült, többek között Tom Hanks producersége mellett. A címszerepet az Oscar-díjas Frances McDormand játssza.

Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Olive Kitteridge
Henry Kitteridge
Jack Kennison
Christopher Kitteridge
Denise Thibodeau

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2015
    Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
guppi612 2021 aug. 03. - 22:22:41 7/10 Előzmény Kerand
adom a véleményed....... bár 10/5re értékelted .....szerintem meg simán van egy erős 7es ,legalább
5/10
Kerand 2015 júl. 04. - 14:16:16 5/10 Előzmény NADALFAN
Ez a film egy kiváló lélektani dráma. Nem annyira a cselekménye a lényeges, ezért nehéz is röviden elmondani, mirõl szól. A film középpontjában egy midenkivel, családtagjaival szemben is túl szigorú, lelki sérült tanárnõ áll; a film az õ és környezete viszonyát mutatja be a szereplõk színészek kiemelkedõen ragyogó játékán keresztül. Akit nemcsak a fordulatos krimik vagy a vígjátékok érdekelnek, hanem a mélyebben szántó mûvek is, annak érdemes megnéznie.
8/10
NADALFAN 2015 jan. 11. - 16:26:18 8/10
Mivel több rész nem lesz, sajna már nem is fogod megtudni:)
De hogy ne halj meg tudatlanul szerintem nem arról szól. Inkább egy olyan jelenségrõl , ami bármelyik családban nemzetiségtõl függetlenül fenn áll . Az egyik fél dominanciájával uralkodik az egész családon . Ez egyébiránt visszataszító ,számomra legalább is.Sajnos a környezetemben is találkozom hasonlóval,amely nem éppen építõ az ember számára.A filmben ilyen a nõi fõszereplõ is ,mondhatni egy undorító banya! A sorozat nekem ezzel együtt tetszett.
8/10
adamnagysweetmovie 2014 dec. 28. - 08:57:38
Kölcsey míves nyelvén