A hangyák mindent tudnak / Jó szülők, rossz szülők

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott természetfilm sorozat, I / 5. rész, 12 perc

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az utódgondozás során az egyed saját ivadékainak életben maradási esélyeit igyekszik növelni, s ennek nagyon sokféle módját ismerjük az állatvilágban. Vannak szülők, akik egyszerűen csak sorsukra bízzák csemetéjüket, de akadnak olyanok is, akik életük végéig figyelemmel kísérik sorsukat. Sok állatfaj génjei továbbörökítése érdekében hihetetlen időt és energiát szentel utódai gondozására.

A műsor ismertetése: A hangyák mindent tudnak egy szórakoztató-ismeretterjesztő műsor. A 12 perces rövidfilmek főszereplői azok az állatok, amelyek több száz millió éve szemtanúi az élővilág fejlődésének, és éppen ezért mindenki másnál többet tudnak a természetről: a hangyák. A hat lábú apróságok mindenhol ott vannak, mindent látnak, tudományos kíváncsiságuk pedig kielégíthetetlen. Épp ettől lesznek olyan jó műsorvezetők! A sorozat több szempontból is különleges. Megalkotói egytől egyig szakmabéliek. Zoológusok, biológusok, rajzfilmesek, fotósok és természetfilmesek alkotják azt a stábot, amely végül megalkotta a filmsorozat koncepcióját, forgatókönyvét és szövegkönyveit. Manapság különlegesnek számít az is, hogy a hazai néző magyar gyártású természetfilmsorozattal találkozhat. Habár lenne rájuk igény, ilyen alkotásokra a Rockenbauer Pál-féle sorozatok óta egyik televízió sem áldozott.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2013 jan. 19. - 16:42:15
Hát a hangyákhoz, hogy is mondjam, ...hangyányi köze volt:)
Sokféle állatot láthattunk, ez jó.
De kevés új infó volt benne, mondjuk a kicsiknek talán tud újat mondani.
awxdful1 2010 dec. 27. - 12:01:08
Iszonyú idegesítõ a narrátor hangja, nem természetfilmhez való, inkább vígjátékhoz, valamint a téma sem az igazi..., de azért "szódával elmegy".
Ennél sokkal sokkal jobb magyar természetfilmek vannak, csak, hogy egy remek rendezõt említsek: Mosonyi Szabolcs, néhány munkája: A Kárpát-medence vadvilága http://port.hu/a_karpat-medence_vadvilaga/pls/fi/films.film_page?i_film_id=55314&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_where=1&i_topic_id=1 , Gemenc, a magyar Amazónia http://port.hu/gemenc,_a_magyar_amazonia/pls/fi/films.film_page?i_film_id=68630&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_where=1&i_topic_id=1 , ezeket érdemes megnézni.
9/10
tzsm 2010 júl. 17. - 22:29:50 9/10
elírtam Attila nevét:)


Molnár Attila Dávid
9/10
tzsm 2010 júl. 17. - 22:28:25 9/10 Előzmény pozsizsuzsi
Kedves Zsuzsa

Segítek, ha már a port.hu nem írta ki:
gyártási év 2010
készítõk a Természetfilm.hu csapata:
Garai Cintia
Molbár Attila Dávid
Kiss Ágnes
Lerner János
Stodulka Gábor
Tóth Zsolt Marcell
Brinner Zoltán
Mwajas Kriszta
Varga Kittner Bence
Mátyás Attila Merkaba
Csõre Gábor
és persze a felvételekkel még sokan mások.
www.termeszetfilm.hu
pozsizsuzsi 2010 júl. 17. - 12:07:59
"Manapság különlegesnek számít az is, hogy a hazai nézõ magyar gyártású természetfilmsorozattal találkozhat."

Hát ja. Épp ezért pár szó elfért volna az adatlapon.

Ilyesmire gondolok: magyar ismeretterjesztõ filmsorozat, rendezõ, szakértõ(k), gyártási év. Úgy alapigényként.