Az aktuális rész ismertetője: Milyen ételekkel ünneplik a húsvétot, Krisztus feltámadását Németországban, az Elba partján, Lengyelországban, Ausztriában, Szlovéniában vagy Olaszországban? Melyek a legjellegzetesebb sütemények? Mi kerül a húsvéti kosárba, amit vasárnap megáldanak a templomban? Bepillantást nyerhetünk a liturgikus ünnepekbe, a helyi specialitások elkészítésébe, az ünnepi készülődésbe Bernben, Genovában, Spielfeldben vagy akár Stranicében. Sokak számára a tavasz a húsvéttal: virágokkal, napfénnyel és különféle formákban készült húsvéti süteményekkel kezdődik. A kulináris sokszínűséggel és egyedülálló hagyományokkal mindenütt a természet újjáéledését, s vele együtt az élet kezdetét ünneplik. A húsvét, Jézus halálának és feltámadásának ünnepe. Az ünnepkör magába foglal mindent, ami az élet és a halál között, ami tél és nyár között történik. A húsvét ünnepének a naphoz is köze van, a nappalok ekkor már hosszabbak az éjszakáknál.
Évadok:
Stáblista
Alkotók
- Heinz Leger Manfred Christ Harald Pokieser Alfred Vendl Kurt Mündl
- Fritz Aigner Pavol Barabáš Florian Berger Martin Betz John Capener
- Kurt Adametz Andy Baum Erwin Kiennast Roman Kariolou Andreas Fabianek
- Harald Mittermüller Josef Neuper Klaus Achter Dietrich Heller Kurt Mündl
- Walter Kohler Heinrich Mayer Werner Fitzthum Rudolf Klingohr Dieter Pochlatko
- Dieter Pochlatko Rudolf Klingohr Werner Fitzthum Willi Zanat Thomas Harnisch
- Joerg Achatz Roland Buzzi Martin Biribauer Kurt Mündl Andrew Naylor
Hozzászólások