Az aktuális rész ismertetője: Kiskunhalas a Duna-Tisza közén, Budapesttől 130 km-re, délre, a Homokhátság legmagasabb részén fekszik. A tanyákkal tarkított vidék természeti különlegessége a homokbuckás táj. A várost valamikor tavak, mocsarak, övezték, a "Halas" név is ebből ered. Mára csak a Sóstó maradt meg. Kiskunhalast említik a ?csipke városa?- ként is: a csodálatos csipkék 1902 óta hódítanak az egész világon. Gasztronómiáját zömmel a pásztorételek határozzák meg, ezúttal ezekből ?nyújtunk át? egy kis ízelítőt. A menü a következő: Sonkaleves, Halasi savanyúmáj, Marhahúsleves, Húsos rakott tészta, Körömpörkölt, Sűrű tarhonya.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások