Az aktuális rész ismertetője: A Földközi-tenger és lágy dombok közt fekszik Bejrút, Libanon fővárosa. Minél távolabbi a háború, annál több turista jön a "Közel-Kelet Párizsába", és élvezi a tengerparti sétányt, a vendégszeretetet és a libanoni konyhát. Egy itteni specialitás a Yachnet koussa, ami egy egy cukkinis egytálétel darált hússal. Gyakran készül itt kebab is, amihez megfőzik a tököt, és bulgurral tésztává gyúrják, aztán dióval, hagymával, fűszerekkel töltik meg, és kisütik. Libanonban azt mondják, hogy aki maamoult tud sütni, az igazi szakács.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások