Az aktuális rész ismertetője: Medina Szekszárd közelében, a Sió csatorna partján fekvő település. Festői szépségű dombjaira már az ősök is szőlőt telepítettek. Az utódok tisztelik hagyományaikat, és fáradságot nem ismerve művelik földjeiket. Legszebb példája a természethez alkalmazkodó, szelíd gazdálkodásnak a Medina Gyöngye Biobirtok, ahol Sági Tibor mesélt nekünk egy megvalósult álomról. Ellátogattunk a gyönyörűen felújított Apponyi Kiskastélyhoz is, történetét Horváth Csilla mesélte el nekünk. A parkban található kápolnában lépett fel a csupa mosolygós fiatalból álló Miss-Sió Kórus. Előadásukat hallgatva bizonyára az angyalok is dalra fakadtak. Medina ezer fő alatti község, amelynek nem csökken a lakossága. Szintén helyi érdekesség, hogy hazánkban itt a legmagasabb a zenészek száma, több zenekar is működik a faluban. Mi a tamburások családi örömzenéjét hallgattuk meg az egyik zenész, Szabó Dávid pincéjénél. Bizonyára nem véletlen, hogy éppen ebben a faluban dolgoznak a Kőszegi testvérek, akik természetes anyagokból, egyszerű, ötletes hangszereket készítenek. A szőlőhegy festői környezetében, kemencében és sparhelten, friss helyi alapanyagokból készültek a medinaiak ételei: Sárban sült kárász parázsban sült burgonyával, Vaddisznós batyu kerti javakkal, Sió-menti gombapörkölt savanyú fürjtojással, Medvehagymás tekercs mangalica kolbásszal, Krumplis fánk és Kecskeordás gombóc fahéjas tejfellel.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások