Az aktuális rész ismertetője: Vannak olyan helyek, amelyekre születésükkor kiborultak a természet szépségeinek bőségkosarai. Ilyen település Monostorapáti is, ahol az utazó bármelyik környező domboldalra felkapaszkodhat, mindig új kép tárul a szeme elé. A Bakony, a Balaton-felvidék tanúhegyei, a Káli-medence, a Balaton csillogó víztükre, források, erdők, tavak, rendkívüli szépségű szőlőhegyek, Almád bencés apátságának romjai csábítják kirándulásra az ide érkezőt. A faluban pedig gyönyörű barokk templom, tájház, szép régi épületek és nem utolsó sorban kedves emberek fogadnak bennünket. Monostorapáti lakosságának felmenői elsősorban erdőgazdálkodásból, mezőgazdaságból, állattenyésztésből, szőlészetből-borászatból tartották fenn magukat, és ezek a hagyományok ételeikben is megmutatkoznak. Az Ízőrzők műsorába Takács Emma és Zentai Jánosné Marika kiváló ételeket készített: Savanyú répaleves, Sült oldalas párolt káposztával, Kelt krumplis palacsinta, Vaddisznó bakonyi módra, Medvehagymás-sonkás lepény, Darás-meggyes rétes.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások