Az aktuális rész ismertetője:
Május végén, a cseresznyeszezon kezdetén érkeztünk Nagykörűre. Nem véletlenül, hiszen kíváncsiak voltunk a község messze földön híres szív alakú gyümölcsére, és arra is, milyen ételeket készítenek a helybéliek.
Nagykörű elvarázsolt minket. El kell látogatni ide, hogy Önök is megérezzük különleges hangulatát: a kis utcákat az apró, rendezett porták előtt pompázó virágokkal, a sok szép köztérrel és közösségi épülettel, a hatalmas kertekkel, amelyeket szorgalmasan gondoznak a helybéliek, és mindegyikben több cseresznyefa is áll. Ugyanúgy a homokon így hívják a külső területeket akár kilométereket is sétálhatunk, mindenütt cseresznye és szépen megmunkált területek.
A falu központjában, a római katolikus templom környékén gyönyörű kálvária, rózsa- gyógynövény- és természetesen cseresznyéskert. Fajtagyűjtemény, amely segít a helyieknek a választásban: melyik cseresznye a legszebb, a leginkább ültetésre méltó.
A település Tisza-partja népszerű kirándulóhely, és homokos partja nyaranta strandolásra csábít.
Nagy szerencsénkre az Ízőrzők forgatásának helyszíne Szász Juditék Tájháza lehetett, ahol a gyűjtemény mellett a tulajdonos szépséges kerámiáiban gyönyörködhettünk és tálalhattunk, valamint megkóstolhattuk a család saját készítésű ízletes kecskesajtjait is. Az udvaron bemutatkozott a helyi néptánccsoport, majd érkeztek a sütés-főzés mesterei, akik a következő ételeket készítették az Önök számára: Vörösboros cseresznyeleves, Zöldséges sertésragu tarhonyával, Tavaszi kaporleves, Szarvasgulyás babbal, Cseresznyés csirkemell és Csokis-meggyes piskóta.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások