Az aktuális rész ismertetője: Noszvaj Egertől nem messze található kedvelt turisztikai célpont. Híres az 1774-78 között késő barokk, copf stílusban épült De la Motte kastélyról, a XIX. század elejétől kialakult barlang- és pincelakásokról, és nem utolsósorban gasztronómiájáról, amelyhez kapcsolódóan minden évben megrendezik a Szilvanapokat és a Noszvaji Pince-napokat és a Kemencében Készített Ételek Napját. A filmben a helyi asszonyok olyan egyszerű, ám mégis ízletes ételek készítését mutatják be, mint a pergelt leves, tárkonyos leves füstölt hússal, a birsalmás bableves, a krumplinyak sültkolbásszal, a "mocskos" (diós, szilvalekváros) tészta. Noszvaj híres arról, hogy még ma is sok ház udvarán áll kemence, melyben olyan hagyományos ételek készülnek, mint a csülkös káposzta, a birsalmával töltött kacsa és a szilvalekváros bukta.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások