EtnoKlub / Novák Ferenc "Tata"

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar zenés műsor, 60 perc, 2011

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Egy olyan jeles alkotót, művészt, közéleti szereplőt köszöntünk az Etnoklubban, aki mindenki által ismert és kedvelt, és a műsor nézői is gyakran találkoztak már a nevével: a Duna Televízió stúdiójába Novák Ferenc "Tata" rendező-koreográfus látogat el, aki nemrég ünnepelte 80. születésnapját. "Tata" az ötvenes évek óta a magyar színpadi néptáncművészet alakítója és meghatározója. Sokoldalú munkásságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy ő a Bihari János Táncegyüttes megalapítója, a Honvéd Együttes tánckarvezetője, a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál művészeti vezetője, az amszterdami Folklór Táncszínház koreográfus-rendezője, 1983-tól a Honvéd Együttes művészeti igazgatója, a Magyar Táncművészek Szövetségének főtitkára, 1996-tól pedig a Magyar Művészeti Akadémia tagja.
Novák Ferenc, a Kossuth-díjas, Érdemes Művész, Prima Primissima és Magyar Örökség-díjas művész - hogy csak néhányat emeljünk ki elismerései közül - azt írta önmagáról: "Arra a kérdésre, hogy mit tartok életem főművének, habozás nélkül azt válaszolnám, életem főműve a Bihari." Nem véletlen hát, hogy az Etnoklubba a Bihari Táncegyüttessel érkezett. A nézők most megismerhetik az együttes művészeti vezetőjét, a Magyar Köztársaság Arany Fokozatú Érdemkeresztjével kitüntetett Neuwirth Annamáriát, valamint az együttes néhány táncosát is. Velünk lesz Novák Péter is, "Tata" fia, aki apja nyomába lépett és most elmondja, hogy milyen is családon belül együtt dolgozni...

A műsor ismertetése: A műsorban a népzenei együttesek, énekesek, táncosok mellett helyet kap a népmese, népi színjáték, a tárgyi népművészet, a hagyományos népi mesterségek bemutatása is. De időnként megjelenik a világzene, a népzene és a jazz keveredése, az etno-jazz is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 15:01:07 1/10 Előzmény CsZsóka
Nem rossz, fõleg annak jó aki kedveli illetve szereti is a komolyzenét.
CsZsóka 2010 szept. 13. - 00:09:00
Örülök, hogy rátaláltam erre a mûsorra.