Jamie 30 perces kajái

Jamie's 30 Minute Meals / Oozy Mushroom Risotto
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol ismeretterjesztő filmsorozat, I / 8. rész, 23 perc

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

+ 1 kép

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?
Vetítések:
6:00, hétfő (december 16.)
TV Paprika

6:30, hétfő (december 16.)
TV Paprika

2:00, kedd (december 17.)
TV Paprika

Az aktuális rész ismertetője: Ha szeret főzni és egy hosszú nap után éhes szájak várják otthon, akkor engedje be konyhájába Jamie-t, aki bemutatja hogyan tud mindössze harminc perc alatt olyan vacsorát készíteni friss alapanyagokból, amivel kivívhatja csemetéi és párja elismerését. Fél óra nem is gondolná mi mindenre elég, ha sarokba állítjuk félelmeinket, úgy mint "leég a vacsora, ha nem nézem folyamatosan". Engedje el magát és főzzön úgy, mint még soha, a jelszó: halál a porlevesre!

A műsor ismertetése: Ha szeret főzni és egy hosszú nap után éhes szájak várják otthon, akkor engedje be konyhájába Jamie-t, aki bemutatja hogyan tud mindössze harminc perc alatt olyan vacsorát készíteni friss alapanyagokból, amivel kivívhatja csemetéi és párja elismerését. Fél óra nem is gondolná mi mindenre elég, ha sarokba állítjuk félelmeinket, úgymint "leég a vacsora, hanem nézem folyamatosan". Engedje el magát és főzzön úgy, mint még soha, a jelszó: halál a porlevesre!

Évadok:

Stáblista

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
ponca 2020 aug. 23. - 17:38:00
Egy magára valamit is adó séf hogyan használhat ennyi konzervet, fűszer keveréket, előre gyártott valamit? Ezeket egy képzetlen háziasszony is bele tudja borítani egy edénybe és meg tudja melegíteni..
lenczifra 2015 dec. 30. - 12:14:43
Rosszul olvastam?-dzsémi 30 perces kakái???
vino-et-veritas 2015 aug. 16. - 13:57:23
Ja, olyan étele alig van, amibe ne kerülne chili meg olívaolaj. Tipikus szigetországbéli alapanyagok...
Az olasz "körútján" valamelyik adásban fõzött a helyieknek. Persze, amit csak arrafelé talált, mindent beletett, a paradicsomtól a citromig. Megkérdezte, ízlik-e. Az olaszok feszengve dicsérték, hogy jó, csak hozzátették, hogy az ilyesmit õk egyszerûbben készítik...

Az alapanyagok egy része (pl. halfélék, bárány, passiógyümölcs, stb.) egyrészt minõségi, másrészt drága, nálunk beszerezhetetlenek az átlagember számára.

Ehhez képest Hugh Fearnley-Whittingstall (River Cottage) vagy a két éhes olasz, egyszerûen, "vidékiesen" fõz. De Nigella is inkább "háziasszonyosan" készíti az ételeket (most az általa magyarnak gondolt szendvicsrõl jótékonyan feledkezzünk el...).

Amúgy Jamie-edényeket, felszereléseket a neten lehet több helyen is rendelni.
Cordelia 2014 jan. 17. - 11:14:48
nekem nincs problémám :)
neked van, hiszen veled van tele az oldal :)

akkor nálad nem fog Jamie fõzni, megbeszéltük :) nincs harag :)
B.Csabi 2014 jan. 17. - 09:53:46
gyerek gyerek - minusz egy gyerek :O)
B.Csabi 2014 jan. 17. - 09:51:46
Azt, hogy mi történik egy zárt konyhában teljesen nyilvánvaló, hogy a kívülállók nem tudják!

A TV mûsorról meg nem igen tudsz nekem újat mondani, mivel operatõr a szakmám, így jól tudom, hogy mennek ezek a dolgok! Ettõl függetlenül a Jamie gyerek gyerek mûsorában nincs kivágva az igénytelenség, és a kéztörlés, látni a sok szanaszét szórt kajamaradékot, a cupától tocsogó kezét, stb.

A szakácsok pedig nyilván a kezüket használják, hiszen lábbal fõzni elég macerás lehet. :)

A fõzésrõl meg annyit, hogy gyerekkorom óta fõzök, úgyhogy ez sem jött be!
És hogy ezt egy étteremben hogy csinálják, azt is tudom, mert az volt a "második otthonom".

Még valami probléma???
Cordelia 2014 jan. 17. - 08:26:21
marhaság
nem tudhatod mi történik zárt ajtók mögött egy konyhában

a tévé mûsor meg teljesen más, ott egyszerûen kivágják a fölösleges jeleneteket (kéztörlés, elpakolás), mert azokra senki sem kíváncsi

a szakácsok a kezüket használják eszköznek, teljesen normális dolog

abból amit írtál látszik, hogy nem tudsz és nem szoktál fõzni
B.Csabi 2014 jan. 17. - 07:57:45
Mirõl beszélsz??? Olvasd már el értelmesen amit írtam!

Nem baktériumokról van szó, meg nem steril körülményekrõl, hanem arról, hogy emberi módon is lehet a konyhában dolgozni. Édesanyám is volt szakács itt a helyi étteremben, ahová gyerekkoromban minden nap bementünk, de még ott is sokkal tisztábban dolgoztak, mint ez a Jamie gyerek néha.
Azért mert pörgünk, meg sütünk-fõzünk, attól még nem kell magunk körül disznóólat csinálni a konyhában, meg lehet "néha" használni konyhaszalvétát vagy papírtörlõt is, nem úgy mocskos kézzel végigfogdosni az egész konyhát.
10/10
offtopic
Edushoka 2014 jan. 16. - 20:22:40 10/10
Gondolom akkor van otthon mikroszkópod amivel a konyhában fellelhetõ baktériumokat felkutatod fõzés elõtt és persze mindezt gumikesztyúben és megfelelõ segédeszközökkel mint pl. csipesz nehogy valamit kézzel meg kelljen fogni....áááá az ilyen antibakteriális jaj mindjárt rám ugrik egy baci emberektõl mentsen meg az Úristen. 1. a fõzés, sütés elpusztítja a kórokozókat, 2. az a kevés meg kell az egészséges immunitáshoz.
B.Csabi 2014 jan. 16. - 20:11:37
Na, hogy ne haljak meg hülyén, azért utána olvastam ennek a csávónak, hogy ki a csuda ez valójában.
Na lehet, hogy a Brit Birodalom lovagja, meg lehet, hogy nagyon frankó csávó, hogy jótékonyságból hátrányos helyzetûeket foglalkoztat, meg lehet, hogy sok könyvet írt, de az tuti, hogy ûberbrutál igénytelen és gusztustalan, ahogy fõz.
Nálam eddig Stahl Judit volt a "Szutyok Panna", mert Õ aztán tud igénytelen dolgokat csinálni sütés, fõzés közben (pl. puszta kézzel nyúkál a kajába, majd ezzel a kézzel készíti a következõ dolgot, így fogdos össze mindent a konyhában.... vagy pl. többször láttam, hogy a kajás, maszatos kezét a gatyájába törli... könyörgöm konyhaszalvéta vagy papírtörlõ nincs?? Vagy pl. a tisztaság a konyhában, nem az erõssége... stb.), de ez a Jamie gyerek ilyen szempontból mindent visz.
Az, ahogy szétfröcsköli, szétszórja, szétmarcangolja a kaját az asztalon, és mindezt végig úgy is hagyja, majd így tálalja fel pl. egy vágódeszkán, hogy a kaja fele a deszkán van a tányér helyett, meg azt mondja, hogy Õ nem mos meg semmi gyümölcsöt amit a piacon vesz, mert az úgy frankó, ahogy van, meg sorolhatnám még a szörnyûbbnél szörnyûbb dolgokat.
Ilyen szempontból Kovács Lázár nagyon patent csávó, pedig Õ is iszonyat tud pörögni a konyhában, tehát ez nem lehet kifogás, de mindig megtörli a kezét, kajakészítés közben többször is, ha kiszóródik a kaja a tányér mellé, azt idõben feltakarítja, állandóan pakolgat, rendezkedik, hogy ne zavarják a fölösleges cuccok, amire nincs szükség, nemcsak úgy odaokádik a fõzõpultra, oszt had szóljon, meg hasonló apró dolgok.

Hozzáteszem, hogy nem vagyok tisztaságmániás, még véletlenül sem, csak egy negyvenes pasi, aki szeret a konyhában sürögni forogni, jókat fõzõcskézni, és örülni annak, ha megdicsérik a fõztömet.
Meg sem tudnám mondani, hány éve nézek fõzõmûsorokat, talán még gyerekkoromban a Fõzõcske c. mûsor sorozat volt az elsõ valamikor a hetvenes években, de nálam ez a Jamie gyerek nagyon kiverte a biztosítékot.

Amikor csak tehetem, megnézem a mûsorát, mert imádok borzongani, mint egy jó kis horror filmen, és szeretek tanulni, hogy hogy nem szabad fõzni. :)
Összes hozzászólás