Az aktuális rész ismertetője: Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek hegység északnyugati hátánál, Pécstől 15 km-re elhelyezkedő üdülőfalu, mely vizeiről, malmairól, Kemencés Udvaráról híres, és nem utolsósorban gasztronómiájáról. A helyi ?specialitás?, a Mecsekben bőven termő medvehagyma köré minden évben tavasszal Medvehagyma Napokat szerveznek, ahol az érdeklődők megismerhetik e csodálatos növényt, és a belőle főzhető ételeket. A filmben mi is csupa medvehagymás étel elkészítését láthatjuk: előételét, krémlevesét, töltött húsokét, tojásételekét, pogácsáét, de ahhoz is kapunk hasznos tanácsokat, hogyan tehetjük el télire.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások