Híres zeneszerzők nyomában / Puccini

Bakancslistához adom
francia ismeretterjesztő filmsorozat, 2. rész, 52 perc, 2009

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: 1924. decemberében Milánóban ezrek kísérték utolsó útjára Giacomo Puccinit. Az olasz opera utolsó nagy képviselőjének műveit személyes élményei ihlették. Minden a toscanai Luccában kezdődött, ugyanis itt született a zeneszerző. Kiskorában a legtöbb idejét Lucca templomaiban töltötte és kipróbálta valamennyinek az orgonáját. A következő állomás Pisa, ahol először élt át zenei katarzist Verdi Aida című operájának előadása közben. Majd Milano, a konzervatórium, ahol tanult, a Scala, ahol hatalmas sikereit aratta. És Torre de Lago, a menedék, ahol szeretteivel letelepedett és ahol megírta a Manon Lescaut-t, Legvégül pedig Viareggio és Belgium, ahol elhunyt gégerák következtében...

A műsor ismertetése: Varsó, Szentpétervár, Bécs, Párizs, Milánó, Velence...
Ez a nyolcrészes ismeretterjesztő filmsorozat nyolc világhírű, európai zeneszerző életének legfontosabb állomásait keresi fel. Mindegyik állomásnál egy zenész vagy zenetörténész tárja elénk a "főhős" életének szakmai és magán szféráját.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
homolka 2015 szept. 27. - 14:59:38
Vajon mikor adják le újra?
Eperfa 2012 nov. 22. - 12:06:52
Most láttam a Vivaldi-epizódot, érdekes volt, de attól még szeretnék kötözködni. Az „Õrjöngõ Orlando” magyarul Õrjöngõ Loránd. Egy másik apró dolog, ami viszont a készítõk tévedése lehet: Fabio Biondi nem Parmában, hanem épp ellenkezõleg, :-) Palermóban született.
Ford Mustang 2011 szept. 19. - 15:22:37
Belenéztem, nem volt rossz. Csak értetlenül szemléltem a 6-os karikát. Nem hiszem, hogy bármilyen baja származna egy tegyük fel 4-5 éves gyereknek, ha mondjuk a szüleivel vagy akárkivel megtekinti a mûsort, bár az is megkérdõjelezett, hogy egy 6 éven aluli gyerek értene is egyáltalán valamit a mûsorból.