EtnoKlub / Swetter együttes

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar zenés műsor

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az 1980-as évek elején néhány miskolci fiatal fiú és lány magyar népdalokat kezdett feldolgozni, megzenésíteni, és előadni. A Swetter 1988-ban az országos "Ki mit tud?" döntőig jutott, ami elhozhatta volna számára a sikert, ám nem ez történt. Maradt a stílus: népi-metál. Majd egy hosszabb szünet után, 2007-ben újra összeállt a zenekar, azóta összegyűjtik a legszebb magyar népdalokat, amelyek életről-halálról, szerelemről-bánatról, Istenről-hazáról, emberségről és szeretetről szólnak. Ezeket a dalokat hallgathatják meg a nagy múltú Swetter zenekar előadásában az Etnoklub nézői ma, amikoris találkozhatnak az énekes Pásztor Zsuzsával, az énekes-hegedűs-gitáros Mészáros Tiborral, a basszusgitáros Kázsmér Kálmánnal, a két billentyűnél Bikics Tiborral és Laki Zoltánnal, és a dobos Udvardi Lakos Mártonnal.
A muzsika mellett kiváló táncosokkal is találkozhatnak a nézők: a műsorban fellép a szintén miskolci Avas Táncegyüttes, beszélgetést hallhatnak Tóth György koreográfussal. Zsuráfszky Zoltántól, a nagy sikerű Tánclecke vezetőjétől és Szappanos Tamástól, a Bartók Táncegyüttes művészeti vezetőjétől részleteket tudhatnak meg a tizennegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi legényes versenyről.
Egy igazi időutazás lesz ez az Etnoklubban a Swetter együttessel, hisz néhány pillanatra betekinthetnek az említett '88-as "Ki mit tud?" döntőjébe és láthatják majd, hogy a "nagy öregek" világraszóló fiatal tehetségekkel is körülveszik magukat, mert a Swetterben olyan huszonéves gitáros is játszik, aki a bostoni zeneművészeti egyetemen végzett Magna Cum Laude fokozattal: ő Cseh István gitáros, Békéscsabáról.

A műsor ismertetése: A műsorban a népzenei együttesek, énekesek, táncosok mellett helyet kap a népmese, népi színjáték, a tárgyi népművészet, a hagyományos népi mesterségek bemutatása is. De időnként megjelenik a világzene, a népzene és a jazz keveredése, az etno-jazz is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 15:01:07 1/10 Előzmény CsZsóka
Nem rossz, fõleg annak jó aki kedveli illetve szereti is a komolyzenét.
CsZsóka 2010 szept. 13. - 00:09:00
Örülök, hogy rátaláltam erre a mûsorra.