EtnoKlub / Szeredás Népzenei Együttes

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar zenés műsor, 2011

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ismernek olyan népzenei együttest, amely évente több mint 60 ezer embert mozgat meg? Most találkozhatnak egy ilyen csapattal a Duna Televízió Etnoklubjában! A közel 20 esztendeje létrejött Szeredás Népzenei Együttes megmutatja, miért hitelt érdemlő a népzene, és hogyan lehet még autentikusabbá, érdekesebbé tenni, ha népszokásokkal is ötvöződik az előadásmód.
A debreceni székhelyű Szeredás a hajdúsági népzene népszerűsítését tartja legfontosabb célkitűzésének. Ugyanakkor előadásaik során sokszor fedezünk fel kincseket: olyan népszokásokat láthatunk a színpadon, amelyek elvesznének, ha nem éltetnék őket. S minthogy most még tart a farsang, az ehhez kötődő szokásokról, hagyományokról is sokat megtudhatunk az együttes tagjaitól.
Katona Erika műsorvezető ugyanakkor Farkas Zoltán koreográfust, táncművészt is meghívta a műsorba a közelgő Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár kapcsán. Tőle hallhatunk részleteket a jubileumi, immár harmincadik alkalommal megrendezett fesztiválról, amelyre 2011. április 1-2-3-án kerül sor, több mint háromezer közreműködővel, közel 20 ezer fős látogatói létszám mellett, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként.

A műsor ismertetése: A műsorban a népzenei együttesek, énekesek, táncosok mellett helyet kap a népmese, népi színjáték, a tárgyi népművészet, a hagyományos népi mesterségek bemutatása is. De időnként megjelenik a világzene, a népzene és a jazz keveredése, az etno-jazz is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Ford Mustang 2011 júl. 14. - 15:01:07 1/10 Előzmény CsZsóka
Nem rossz, fõleg annak jó aki kedveli illetve szereti is a komolyzenét.
CsZsóka 2010 szept. 13. - 00:09:00
Örülök, hogy rátaláltam erre a mûsorra.