Az aktuális rész ismertetője:
Taktaszada Tokaj-Hegyalja kapujába, a Takta patak partjára, sík vidékre települt. Az itt élők megélhetését évszázadokon át a mezőgazdaság, az állattenyésztés és a vízinövények felhasználása jelentette. Napjainkban az itt élők próbálnak kapaszkodni a gyökerekbe, és helyben termelt zöldségekből-gyümölcsökből, állattenyésztésből tartják el magukat. Két temploma is van a településnek, a copf stílusú református templomot díszes festése teszi különlegessé. Jól működő civil szervezetek vannak a községben, ezek közül kiemelkedik a Pávakör, amely csak férfiakból áll, és minden elismerést bezsebelt már, amit kórus hazánkban megszerezhet. A tájház ugyanolyan rendezett, tiszta, mint Taktaszada maga. Sok érdekességet, helyi értéket gyűjtöttek ide egybe a lakosok.
A mi forgatásunk szempontjából különös figyelmet érdemelt, hogy a civil szervezetek között működik egy receptklub. Ennek tagjai szívesen készítenek anyáiktól-nagymamáiktól örökölt ételeket, de újdonságokat is szívesen kipróbálnak. A bemutatott ételek a következők: Tökös tészta, Hajdúleves, Ördögpirula, Göngyölt tarja párolt rizzsel, Almás sonkasaláta tavirózsával, Kráter szelet.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások