Az aktuális rész ismertetője:
Magyar ismeretterjesztő sorozat (Feliratozva a teletext 555. oldalán)
Forgatókönyvíró: Róka Ildikó; Operatőr: Móczár István; Rendezte: Móczár István
Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely jellegzetes és egyszerűségükben is különleges fogásokat eredményezett. A filmből ezek közül megismerhetjük az egyébként tiszai halászoktól átvett halászlé, a töltött csuka és az ecetes hal receptjét, valamint egy finom süteményét, a ?lábatlan tésztáét?, és a híres, cikóriából főzött ?tihanyi habos kávéét? is.
A műsor ismertetése: A sorozat a helyi ízek, gasztronómiai különlegességek mellett bemutatja az adott települést is.
Hozzászólások