Európa a magasból / Tavasz

Bakancslistához adom
Europe From Above / Spring
II / 1. rész, 60 perc

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A válogató epizódban Európa tavaszi arcát csodálhatjuk meg odafentről. Tarts velünk, és légy szemtanúja egy gyönyörű tűzijátéknak Krakkóban, ismerd meg az athéni Parthenont új szemszögből, és lesd meg Velence rejtőzködő, turisták elől elzárt titkait!

A műsor ismertetése: Fedezd fel Olaszország csodáit madártávlatból! Velencében hajók, gondolák és csónakok, Szicília partjainál létrán ücsörgő horgászok várnak…

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2021 ápr. 19. - 20:02:32 Előzmény Edmond Dantes
Ezzel a műfajjal szemben valóban megengedőbb vagyok. Főleg, hogy a szokásos sztereotip magyaros turisztikai álromantika nem nagyon volt benne...
Csak ez a dumálós földhözragadtság se lett volna!
Ami a "színhelyességet" illeti, tegnap este ment a francia rész. Hát, a Provence-i virágzó levendulamezők kékben pompáztak lila helyett.... Itt ez egyszerűen hülyeség.
Edmond Dantes 2021 ápr. 19. - 09:52:29 Előzmény vino-et-veritas
Tegnap megnéztem: nagyon jóindulatú és megengedő vagy :-) a képi látvány szép és jó, bár pl. a sok skarlát háztető elég "színtévesztő". Na de a szöveg ... hemzseg a tárgyi tévedésektől, mosolyogtató csacsiságoktól. Viszont megtudtam, hogy van egy Bokodi-tó nevű úszó falu-horgászparadicsomunk. Kár, hogy nem horgászom, halat csak fogyasztok, de azt annál nagyobb élvezettel.
vino-et-veritas 2021 ápr. 18. - 08:06:18
Megnézve a magyar részt, tényleg nem teljesen ehhez szoktunk hozzá, ha az országról van szó.

Alapkérdés, hogy jobbára felülről, mit lehet megmutatni és mi lehet érdekes?
Találtak néhányat. A legtöbbje ezért sem a szokásos turistalátványosság (pl. a Balaton és környéke erősen vagy a borvidékek teljesen kihagyva). Kimaradt egy-két lehetőség, pl. a gulya kutyás terelése kicsit többet kaphatott volna, bár a mérete nem volt éppen impozáns.

Persze vannak benne történelmi-politikai utalások (pl. volt szovjet laktanyaváros, stb) és a itt-ott a szöveg is megbicsaklik (pl. az Eszterházyak, mint köznemesek vagy a "nádbálák", amik inkább kévék, stb).

A megszólalók nagyon "pozitívak", szeretik azt, amit csinálnak, stb. DE a "földhözragadt szövegelés" megtöri a képi világot (főleg, ha éppen kisgatyás horgászok is megjelennek a háttérben, stb).

Ugyanakkor ez a sorozat pont az "öszvérsége" miatt - felülről, de a földről is - nem tud annyira látványos lenni, mint a "Világ madártávlatból" (The World from above). Ezek között nálam ez az első, függetlenül attól, hogy ezt a "műfajt" - még inkább fotósként (és az eléggé úttörő volt) - Yann Arthus-Bertrand alapozta meg.

Összességében lehetett volna rosszabb is, de azért jobb is...
3/10
homolka_ 2021 ápr. 13. - 09:32:00 3/10 Előzmény gabroca
Csak nem??!
gabroca 2021 ápr. 12. - 19:34:35 Előzmény homolka_
te idióta a NatGeo rendelte meg a készítőktől és fogadta el
3/10
homolka_ 2021 ápr. 12. - 14:16:16 3/10
A Magyarországról szóló részt valaki megrendelte? Kiglancolt épületek, tobzódó színek, de rémes a narráció is. Tényleg szégyenlem magam, ha valóban ez lenne a mai Magyarország. Két fiatal egy drónnal különbet készített volna.