Az aktuális rész ismertetője: Borbás Marcsi szakácskönyve _ Vasárnapi kacsalakoma Marcsi ezúttal megmutatja, hogyan lehet úgy elkészíteni egy egész kacsát, hogy legyen belőle leves, főétel, de még egy kiadós és különleges reggeli is. A vendége Wossala Rozina lesz, aki pedig egy olyan receptet ajánl, melynek köszönhetően a sült kacsa maradéka sem veszik kárba.
A műsor ismertetése:
A főzés tudományát, a háztartási praktikákat, családi recepteket tovább adjuk generációról generációra. Ennek nem az evés a lényege, hanem sokkal inkább az érzelmi és kulturális háttere. A Duna csatornán vasárnaponként jelentkező műsor háziasszonya arra buzdítja a fiatalokat, hogy süssenek-főzzenek minél többet szeretteiknek és vigyék tovább a családi recepteket.
Minden adásban újabb ételeket ismerhetünk meg Borbás Marcsi szakácskönyvéből, persze a recept nem szentírás, hiszen ahány ház, annyi szokás, de abban megegyezhetünk, hogy a konyha, a család biztos találkozási pontja, ezért itt lehet a legtöbbet átadni hagyományainkból egymásnak.
A közmédia új gasztro magazinja a régi idők finomabbnál finomabb ízeit idézi meg és közben a sütés-főzés rejtelmeibe is beavatja a nézőket, hiszen a legfontosabb szakács, Te vagy!
Hozzászólások