Amerikai terepjáró-tusa / Vigyázz az éles szélekkel

Bakancslistához adom
Truck Night in America / Beware of Sharp Edges
I / 5. rész, 60 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Izgalmas felállás, egy Dodge pickup versenyez egy 1971-es Land Roverrel. A kötélhúzásban még sosem látott csavarral a Silo Pulldown nagy meglepetést okoz a veszteseknek, és egy kemény ütközés után az orvosok is kénytelenek befutni a pályára.

A műsor ismertetése: A Monster Truck, vagy más néven Big Foot őrület az 1970-es években kapott szárnyra Amerikában. Ebben az időben lettek ugyanis népszerűek a tengerentúlon a kultikus platós autók, a pick upok, amelyeket sokan átépítettek: nagy, majd még nagyobb kerekeket és felfüggesztéseket szereltek az autók alá - kezdetben csak saját szórakoztatásukra, aztán már versenyeket is szerveztek a gépszörnyeknek. A traktorhúzás, autótaposás műfajának hatalmas rajongótábora van, sőt ma már akár szaltót is képesek bemutatni a testes járművek.

Minden epizódban öt sofőr küzd meg egymással, saját építésű, nehéz terepre szánt járgányával, mégpedig három versenyszámban, amelyben autóik sebességét, strapabírását és kezelhetőségét tesztelik - kíméletlenül. A versenyzők a feladatok között sem lélegezhetnek fel: tudásukat és leleményességüket latba vetve kell felkészíteniük autóikat a következő kihívásra. A döntőbe jutott két résztvevő egy közel öt kilométer hosszú akadálypályán, a "Zöld Pokolban" méri össze terepjárója teljesítményét: ugratás, roncsautóhegy és kígyóktól nyüzsgő folyó vár rájuk. Vajon túlélik? Öt autó vág neki a megmérettetésnek, de csak egy érhet célba.

A versenyzőket négy tapasztalt segítő kíséri: ?Pistol? Pete Sohren, a mexikói 1000 mérföldes Baja terepversenyek sokszoros veteránja, Glen Plake extrém sportoló és tereprali versenyző, Abe Wine terepjáró-építő és ezermester, valamint Rob "Bender" Park autós sziklamászó-bajnok és terepjáró-építő.

A sokat látott zsűritagok nem tartják meg maguknak véleményüket a sofőrök eredményeit látva, ugyanakkor a profi tanácsaikat is megosztják azokkal a játékosokkal, akik nem az első körben esnek ki.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
kontrollpont 2018 máj. 28. - 19:48:51 1/10
"A Monster Truck, vagy más néven Big Foot őrület az 1970-es években kapott szárnyra Amerikában. Ebben az időben lettek ugyanis népszerűek a tengerentúlon a kultikus platós autók, a pick upok, amelyeket sokan átépítettek: nagy, majd még nagyobb kerekeket és felfüggesztéseket szereltek az autók alá - kezdetben csak saját szórakoztatásukra, aztán már versenyeket is szerveztek a gépszörnyeknek." ???
Ezek messze nem bigfoot-ok. Azoknak 66-120 inch-es kerekeik vannak.

A műsor kb ugyanolyan színvonalú, mint az előzetes.
Sok duma, és nevetséges "kihívások" ... 2/10