Híres zeneszerzők nyomában / Vivaldi

Bakancslistához adom
francia ismeretterjesztő filmsorozat, 8. rész, 52 perc

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A világ egyik legszebb városában, Velencében született és töltötte élete legnagyobb részét Antonio Vivaldi. Élete és életműve jó része ismeretlen, pár évvel ezelőtt például Torinóban került elő a zeneszerző több, eladdig ismeretlen szerzeményének kottája. A film által beléphetünk a Piétá nevű - egykor nevelőintézetként működő - csodálatos épületbe, amelyben paptanárként és karmesterként dolgozott hosszú időn keresztül a mester. Megcsodálhatjuk azt a titkos termet is, ahol Vivaldi angyali hangú női énekkarának koncertjeit tartották - nem ritkán - koronás fők előtt. Bekukkanthatunk a Fenice és a Malibran színházakba is, ahol többek között a csodálatos hangú kasztrált, Farinelli énekelte Vivaldi operáit...

A műsor ismertetése: Varsó, Szentpétervár, Bécs, Párizs, Milánó, Velence...
Ez a nyolcrészes ismeretterjesztő filmsorozat nyolc világhírű, európai zeneszerző életének legfontosabb állomásait keresi fel. Mindegyik állomásnál egy zenész vagy zenetörténész tárja elénk a "főhős" életének szakmai és magán szféráját.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
homolka 2015 szept. 27. - 14:59:38
Vajon mikor adják le újra?
Eperfa 2012 nov. 22. - 12:06:52
Most láttam a Vivaldi-epizódot, érdekes volt, de attól még szeretnék kötözködni. Az „Õrjöngõ Orlando” magyarul Õrjöngõ Loránd. Egy másik apró dolog, ami viszont a készítõk tévedése lehet: Fabio Biondi nem Parmában, hanem épp ellenkezõleg, :-) Palermóban született.
Ford Mustang 2011 szept. 19. - 15:22:37
Belenéztem, nem volt rossz. Csak értetlenül szemléltem a 6-os karikát. Nem hiszem, hogy bármilyen baja származna egy tegyük fel 4-5 éves gyereknek, ha mondjuk a szüleivel vagy akárkivel megtekinti a mûsort, bár az is megkérdõjelezett, hogy egy 6 éven aluli gyerek értene is egyáltalán valamit a mûsorból.