A kétarcú Kína / Yangshan, a mértéktelenség kikötője

Bakancslistához adom
francia-kínai dokumentumfilm sorozat, 6. rész, 26 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: A Föld legnagyobb építészeti teljesítményei között emlegetik Yangshan kikötőjét, amely egy egyszerű halászfaluból a "mértéktelenség birodalmává" nőtte ki magát.
XXI. Századi Moloch, - összegzik a sorozat alkotói véleményüket, - amely elnyeli a környék településeit. A helyi halászok felemásan viszonyulnak a kikötőóriáshoz: sajnálják egykori nyugodt életüket, ugyanakkor tudják, a fejlődés talán nekik is hoz némi anyagi hasznot.

A műsor ismertetése: Bár Kínában továbbra is teljhatalmat gyakorol a kommunista párt, az országban gőzerővel folyik a kapitalizmus építése. A semmiből hihetetlenül befolyásos és gazdag vállalkozók bukkannak elő. Ilyen Zang úr, a pekingi ingatlanügynök, aki vagyonából a külvárosban felépíttette a versailles-i kastély másolatát. Még az sem zavarta, hogy emiatt egy egész falut le kellett romboltatnia. Egy másik újgazdag Li Yang, az angoltanítás mestere, valósággal ikonná vált a Nyugat felé nyitásra vágyakozó országban. A siker titka tehát minimum egy jó ötlet és a párt támogatása...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
stenimore 2014 júl. 08. - 13:13:24
Burmára? Közelebb is van analógia:)
adamnagysweetmovie 2014 júl. 08. - 12:41:42
Szerencsére a kínai nevek eligazítanak, hogy melyik országról szól a sztori.
Különben még neadjisten Burmára gondoltam volna....