Személy

Ernyey Béla

színész, műsorvezető
Született: 1942. június 10. (81 éves) (Magyarország, Budapest)

Magyar színész, író, műsorvezető. 1965-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Szinetár Miklós osztályában. Játszott Győrben és a Vígszínházban, valamint számos magyar filmben is. Osztrák állampolgársággal is rendelkezik.

Hozzászólások

Bonitó aug. 07. 20:06:51
Balázsovits Lajos színész, igen rövid ideig viselhette a "Nemzet Színésze" címet. (2022-2023)
Megkezdődtek a találgatások, hogy a halála után, vajon ki lesz esélyes a megtisztelő címre?!

Ernyey Béla neve is felmerült???!!! Holott Ernyey Béla színész, abszolút nem felel meg a követelményeknek!

Azt el kell ismerni, hogy Ernyey 81 évesen is igen jól tartja magát, jól öltözött, jól ismeri az illemet is.
( Kedvencem sosem volt, pont a felsőbbrendűségének fitogtatása miatt.) Színészként gyengén muzsikált. Könyveit, verseit sem tudtam megkedvelni.

Sőt, meglepődve olvastam a nyilatkozatát:
" Nekem nincs magyar állampolgárságom – rukkolt elő egy meglepő állítással Béla. – Osztrák van, és azt soha nem fogom feladni. Ugyanúgy megvan a bécsi otthonunk, mint a budapesti, de tagadhatatlanul többet vagyunk most itt, mint Bécsben. Megszoktuk, nekünk ez a kétlakiság nem fárasztó. Mondják: jaj, Bécs olyan messze van! Pedig két kilométerrel közelebb van, mint Debrecen. Ha német nyelvű színész vagy, akkor megszoktad, hogy Bali és Mexikó között dolgozol. Forgathatsz Írországban, Angliában, Dél-Franciaországban, náluk nincsenek távolságok, hívnak, indulsz, és akkor ott élsz. Jó kitörni abból a bezártságból, amit a kicsi országok jelentenek. "

Szóval, Ernyey Béla lehet, hogy még most is egy jól öltözött úriember, de nem lehet semmiféleképpen sem a "Nemzet Színésze" az én olvasatomban.
Edmond Dantes 2019 márc. 27. - 10:35:42 Előzmény filoszemitabéluska
"Jóképű életművész, gyenge színész." Pontos.
filoszemitabéluska 2019 márc. 25. - 19:24:32
Jóképű életművész, gyenge színész. Ez lenne a megszokott, sablonos felállás. De Ernyei meglepően jó színész bizonyos szerepkörökben. És ebben a mai bezmegezős, tetkós, sört palackból, dobozból ivós világban üdítő élmény egy ilyen kifinomult férfi.
8/10
nikato 2019 márc. 25. - 16:34:05 8/10
Mindig néztem a Charly, majom a családban, hogy hasonlít Tina párja Ernyeire, most rá kerestem, tényleg ő játszotta. :-D
kata3 2012 jún. 10. - 10:37:39
Csupa off a topik.

Boldog 70-diket neki. :-)
Ernyey Béla ismét megnõsült
http://www.rtlklub.hu/cikk/268490
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 27. - 20:08:29
Köszi szépen :D Esetleg krokodil? Hátha megeszi a szomszédot, ha éhes :P
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 21. - 13:14:14
Nagy ötlet! Mindenesetre állatokat csak akkor fogok tartani, ha kevesebbet utazom :) Azért - talán a teknõsbékán és a halakon kívül - nincs az az állat, amelyik kibírná a gazdi 3-4 napos, esetenként még hosszabb távolléteit ;)
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 21. - 00:22:12
Gyerekkoromban nekünk is volt cicánk, meg kutyánk is, de akkor anyukám otthon volt. Ahol mind a ketten eljárnak dolgozni, kínszenvedés az állatnak, ha egyedül van otthon (mármint a cicának meg a kutyának, a nyúl gyakorlatilag nem törõdött velünk!)
fresia 2010 febr. 20. - 23:13:23
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de Ernyey Béláért különösebben nem vagyok oda. Pl. szörnyen rossz verseket írt /ír??/, még évekkel ezelõtt beleolvastam egy kiadott kötetébe - hát, borzasztó primitív "költemények".
Kulturált, az biztos - de hogy mi van a "máz" alatt??
Színészként sem tartom sokra, legfeljebb középszerûnek.

Viszont, amit az állatokról írtatok nagyon tetszett, nyuszim még nem volt /cicás vagyok/, aranyosak lehetnek azok is. :D :)
Gabriella54 2010 febr. 20. - 22:45:54
Még csak a plakátot láttam, de a Heti Válasz címlapján Ernyei Béla (Az asszony ingatag!)
Valóban nagyon kulturált, udvarias férfi!
Aki pedig marokra fogja a borospoharat, az nemcsak hogy nincs tisztában az illemszabályokkal, de vétkezik a bor és önmaga ellen is!
10/10
syna01 2010 febr. 20. - 22:01:51 10/10
Ernyey Bélát érdemes figyelni, hogyan köszön, eszik, iszik, társalog! Tõle lehet tanulni illemet! De sajnos, Geszler Dorkát kivéve, nem volt hatással a társaira! Fõleg Mónikára férne rá egy alapos "Tudni illik, hogy mi illik" tanfolyam! Ahogy könyökölve eszik, lóbálja az evõeszközt, marokra fogja a borospoharat, lenyalja az ujját, brrr... De Béla meg sem rezzent. Mert nem is illett megrezzenni. De belenéznék a fejébe, mit gondolt a többiekrõl!
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 20. - 10:25:34
Tóbiás is 7 éves elmúlt, mire jobblétre szenderült!

Évinek: a háziállat nálam a baromfi, a ló, a tehén és társai :) A nyúl ebbõl a szempontból házikedvencnek számít, meg nem enném!
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 20. - 00:06:26
Ráadásul azt hittük, hogy kan nyúl, elneveztük Tóbiásnak és volt már vagy kétéves, amikor rájöttünk, hogy max Tóbiának lehetne hívni :)
Iszonyat jókat röhögtünk rajta, a Városmajor utcai háznak van egy hatalmas kertje, ahová Tóbiást kitettük levegõzni. A ház macskái persze baromi kíváncsiak voltak, félkörben ültek a nyúl környékén, de akkora volt, hogy egyikük sem mert még csak közelíteni sem. Tóbiás megmozdult és az öt macska nyolcfelé szaladt :D
A miénk elõször hûtös dobozban lakott, de azt simán kirágta és már a tapétát kajálta, mire észrevettük :) Imádtuk!!!
offtopic
crazyforyou 2010 febr. 19. - 23:40:54
Akkor a Pannónia utcában már két nyuszi élt!

Ott laktam gyerekkoromban és az erkélyen lakott a húsvétra kapott nyuszim,a tiédhez hasonlóan õ is végelgyengülésben halt meg,meg is sirattuk.

Sose zártuk az erkélyajtót,így szabadon mászkálhatott,de volt hogy elege lett a játszásból és akkor beugrott a ketrecébe,és aludt egyet.

Nagyon jó fej volt!

Nyárom meg vittük magunkkal a telekre,egyszer majdnem meglépett,de szerencsére idõben észrevettem hogy már a szomszéd kertben nézelõdik! :)))
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 19. - 23:31:20
Soha nem felejtem el, hogy már házasok voltunk, amikor a férjemtõl egy élõ nyuszit kaptam húsvétra :) Lakótelepi lakásba, de szerencsére nagyon jól érezte magát! Mobil nyuszi volt, mert lakott Kispesten, aztán Újlipótvárosban a Pannónia utcában, késõbb a Városmajor utcában, ahol a kertben levegõztettük és akkora dög volt, hogy megijedtek tõle a macskák! A végén kiköltöztettük Nagymarosra, ahol a nyuszi-lét legvégsõ határáig élt! Egyszer még el is mentünk meglátogatni :)
offtopic
Katka2 2010 febr. 19. - 20:26:56
Sziasztok!
Ez a pasi úgy kinõtte magát hogy a számat tátom!:)
Nem rossz:)DDDDDDD
offtopic
crazyforyou 2010 febr. 19. - 20:12:42
Irigyellek érte,mármint hogy tyukokat tartasz hobbiból.Nekem nagy álmom hogyha egyszer vidéken fogok élni,én is tartsak mindenféle állatot (persze nem megenni!)Nyuszit,csirkét,kacsát,malacot....az biztos hogy jó dolguk lenne nálam.:))) Végülis minden háziállatot úgy szeretek mint a cicákat,kutyákat.
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 19. - 19:19:42
Köszönöm, de ez így, ebben a formában nem igaz :) Lehet, hogy csak lusta?! Bár tényleg nagyon sajnálom az állatokat, el sem tudom képzelni, hogy azokat az élõlényeket, akiket születésüktõl fogva gondozok, leöljem és megegyem :( Szerencsére Pesten ez a veszély nem fenyeget :D
offtopic
Gabriella54 2010 febr. 19. - 18:18:05
Abszolút megvagyok nélküle, sütni vagy fõzni való húst évek óta nem vettem. Nem mondom, idõnként be-becsúszik egy kis sonka, de inkább tejet, sajtot, tojást eszem, amihez nem kell megölni az állatot.
offtopic
crazyforyou 2010 febr. 19. - 17:56:38
Igen leszámítva a belezést (bocs mindenkitõl akinek elfogadható,de én nem bírom nézni)szóval amúgy nagyon profi volt a konyhában,látszik hogy van benne gyakorlata,és valódi ínyenc!
Összes hozzászólás