Személy

Fábri Flóra

csembalóművész

Hozzászólások

10/10
Nótárius 2019 máj. 02. - 08:42:34 10/10
"Fábri Flóra csemballó művész 2011-ben, a müncheni Zeneművészeti Főiskola csembaló–fortepiano szakán szerzett művészi diplomát. Az esseni Folkwang művészeti egyetemen 2013-ban szerezte meg csembaló szakon a Master of Music végzettséget.
Rendszeresen koncertezik német nyelvterületen és Magyarországon. Számos kiemelkedő koncerthelyszínen muzsikált szólistaként (az MTA dísztermében, a Magyar Állami Operaházban, a Zeneakadémia Nagytermében, a fertődi Esterházy-kastélyban), a Pannon Filharmonikus Zenekar szólistájaként a pécsi Kodály Központban, és 2011 óta rendszeresen fellép az Orfeo zenekar tagjaként a Művészetek Palotájában.
Specialitása a kamarazene és a barokk zenekari repertoár, illetve operairodalom, Magyarországon, Németországban és Ausztriában különböző operaprodukciókban vett részt." 

... De a könnyűzene sem idegen számára:
A minap elbűvölt meglepetéssel hallhattam, amint Fábri Flóra az édesanyját, Kováts Krisztát kísérte (Búcsúzz el - angol udvari dal a XVI. századból) csemballón a Fesztivál Színház színpadán!
A rácsodálkozásomban a játékán túl, annak volt a legfőbb szerepe, hogy elektronikusan kihangosított csemballón játszott. Ennek a rendkívül intim hangszernek, ekként kihangosítva, egy eddig számomra teljesen ismeretlen, rendkívül különleges szépségű hangzásvilágát tárta fel!