Színház

Az Űr-Zűr

gyermekelőadás, 55 perc, magyar, 2013., 4 - 9 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Két űrlény, Jampó és Pojka a Földre érkezik. De mit keresnek itt? Hát a hihiméterüket szeretnék megtölteni. A mit? A hihiméterüket. Mi az a hihihihiméter? Egy tartály, egy energiát gyűjtő tégely, olyan az nekik, mint nektek az étel. De most kiürült, mondhatni ÜRES, és senki nem tudja, ki lesz olyan ügyes, hogy rájöjjön mitől telik meg újra. Várj! Lehet, hogy pont Te leszel olyan ügyes! Esetleg majd Hirobit segít neked. Kicsoda? Hirobit. Mirobit? Hihi, hát nem érted? Hát Hirobit!!!

A(z) Láthatáron Csoport előadása

Bemutató időpontja:

2013. október 6., Láthatáron Csoport

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
FElepHánt 2014 márc. 08. - 13:56:16 8/10
AZ ÛR-ZÛR Méhes Csaba és Feuer Yvette Bohócok a láthatáron Thália

FeHér ElepHánt Kulturális AjánlóPortál www.toptipp.hu
Kényszerleszállás a Tháliában: két kedves ûrlény landol, elfogyott az energiájuk. Amúgy is eléggé ügyefogyottak, nem tudják feltölteni HiHiméter-üket, a közönséghez fordulnak segítségért. De a gyerekek nem értik a távoli kozmosz nyelvét, szerencsére van nyakbavaló tolmácsgép, amely magyarul beszél.
Jampó és Pojka, Horváth Gyula Attila és Manyasz Erika ádáz lendülettel bohóckodik, a klasszikus tréfák mellett felbukkannak az ûrkorszak sistergõ poénjai is. A hátteret Dóczi Sándor kreatív graffitijával ékesített ûrparaván adja, a kozmikus zenei effektusok Fekete János Jammal, a színes szkafanderek Juhász Dóra munkái.
Egyre jobban belelendülünk az energiatartály feltöltésébe, felállva táncolunk, karlengetve kiáltozunk, sírunk és nevetünk: egymás után gyulladnak ki a növekvõ energiaszinteket jelzõ lámpácskák.
Méhes Csaba és Feuer Yvette rendezése nem kíméli a két színészt. Iszonyatos iramban kell mozogni, játszani, beszélni, folyamatosan reagálni a közönség tanácsaira. Mert a kiskorúak gátlástalanul vesznek részt az ûrmentési munkálatokban, jobbnál jobb ötletekkel támogatják a földöntúli látogatókat. A produkciót interaktív jellege, a nézõk eleven rész-
vétele teszi fergeteges hatásúvá.
A csúcsponton szögletes léptekkel ballag be Hirobit, a robotember, hogy teljes üzemfeszültségbe hozza az ûrmasinát. Fekete János Jammal csak a végén leplezi le magát, hamisítatlan gépemberként funkcionál, geometrikusan téblábol, elzuhanva majdnem agyonnyomja bohócainkat, zörejes géphangon recsegi kozmikus üzeneteit.
Az egész elõadást a komikum, a látványosság, az aggódó izgalom humoros egysége jellemzi, látható módon a kísérõ szülõk is belevetik magukat a fergeteges játékba.
A Bohócok a Láthatáron Csoport elõadásaival a nyomorban fulladozó Borsod és a többi elszegényedõ megyét járja, ám darabjukban semmi direktség nincs, fantázia és mese a javából, csipetnyi öröm a szürke hétköznapokban. Ahogy Fellini bohócai a Nyolc és fél-ben az ûrrakéta kilövõállása mellõl menetelnek a végtelen felé, úgy indulnak mosolyt hozó küldetésükre vigasztalan jelenünkben.
deddie70 2013 okt. 22. - 21:39:28
hello, látta már valaki?